elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mocador gana el guardó a la Falla Més Igualitària de Sagunt

El Mocador gana el guardó a la Falla Més Igualitària de Sagunt
  • El premi d'aquesta 15a edició, en la qual La Falla Els Vents ha quedat en segona posició, correspon a 1.000 euros

MÉS FOTOS
El Mocador gana el guardó a la Falla Més Igualitària de Sagunt - (foto 2)
El Mocador gana el guardó a la Falla Més Igualitària de Sagunt - (foto 3)

L'Associació Cultural Falla El Mocador ha guanyat el guardó a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2022/2023, convocat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt. El premi està valorat en 1.000 euros i s'ha donat a conéixer per la Federació Junta Fallera de Sagunt. A més de la falla guanyadora, en aquesta 15a edició també ha participat l'A.C Falla Els Vents.

Aquesta iniciativa premia a la comissió fallera més igualitària mitjançant la valoració de criteris d'igualtat entre els quals cal esmentar una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones, així com relacions igualitàries entre les persones amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i equitativa.

“El premi a la falla igualitaria va ser una iniciativa pionera del ajuntament de Sagunt que permet avaluar el treball que fa cada comissió per fomentar la igualtat entre homes i dones”, ha afirmat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno. A més, ha enumerat els criteris que segueixen per valorar aquest premi, entre els que es troben l’organigrama i la responsabilidad que es dona a les dones en les respectives estructures de cada comissió, entre altres aspectes.

Enguany el jurat ha estat compost per l'alcalde de Sagunt i president del Consell Municipal de la Dona, Darío Moreno. Així mateix, també han format part altres personalitats com el personal tècnic de l'Àrea d'Igualtat, altres integrants del Consell Municipal de la Dona, així com una representant de l'àmbit de la creació artística.

De la Falla El Mocador, destaquen i valoren molt positivament la inclusió de la perspectiva de gènere en la totalitat del projecte presentat, ja que tant les activitats realitzades durant l'exercici faller, com el llibret, i el propi monument gira entorn de la visibilització de dones i xiquetes en les ciències.

També s'ha destacat la labor realitzada des de la Falla Els Vents, tant per la seua continuïtat en aquest guardó, com per la implicació i gran treballat realitzat des de la Delegació d'Igualtat.

Des de la Regidoria d'Igualtat es continua animant a totes les entitats falleres al fet que participen en la pròxima convocatòria del premi amb fi d'integrar els valors igualitaris en el seu funcionament intern, en el llibret, en les activitats culturals i en els monuments.

Pujar