elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

100 llocs de treball en joc: Mobilització per a evitar que tancament ThyssenKrupp Galmed a Sagunt

100 llocs de treball en joc: Mobilització per a evitar que tancament ThyssenKrupp Galmed a Sagunt

  El portaveu d'Indústria del GPP, Salvador Aguilella, ha destacat que "la prioritat del PPCV és salvar els més de 100 de llocs de treball directes i tots els indirectes que depenen de l'empresa Thyssenkrupp Galmed" i ha subratllat que "el Consell de Carlos Mazón està treballant des del primer dia per a intentar arribar a acords amb l'empresa per a aconseguir salvar tots estos llocs de treball i donar estabilitat a totes estes famílies".

  Així s'ha manifestat després de mantindre una reunió de treball amb representants de la companyia. El Grup Popular en Les Corts va presentar fa una setmana una proposició no de llei sobre “el suport al futur d'esta empresa i al sector industrial de Sagunt i de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Aguilella, qui ha insistit que “el nostre objectiu és continuar impulsant l'atracció i acceleració d'inversions en infraestructures logístiques que realcen atractiu d'este territori com a enclavament estratègic”.

  Salvador Aguilella ha apuntat que “donat el treball de l'actual Consell, l'empresa ha obert la possibilitat de conservar la producció que es realitza en la Comunitat”.

  El GPP està convençut que el futur del sector industrial en la Comunitat Valenciana passa per “generar aliances i estimular la inversió industrial en tecnologies i mètodes de producció verdes i digitals innovadors, que asseguren la retenció i la creació d'ocupacions de qualitat”.

  Aguilella ha assenyalat que “la reindustrialització de la comarca i de la Comunitat Valenciana ha d'orientar-se a la implantació d'indústries de futur i a la modernització de les ja existents, sempre des dels paràmetres de la sostenibilitat, però en cap concepte hauria de passar per deslocalitzar produccions”.

  En este sentit ha indicat que “la nostra responsabilitat col·lectiva ha de traduir-se en unitat d'acció per a establir mecanismes en defensa de l'ocupació que impedisquen que les empreses paralitzen o desvien produccions desplaçant-les a altres països. És el moment de defendre no sols uns llocs de treball, no sols uns salaris, és el moment de defendre la nostra indústria, de defendre el futur de Thyssenkrupp Galmed i de defendre el nostre futur”.

  El PSPV-PSOE assegura que la continuïtat de ThyssenKrupp a Sagunt “és una qüestió d'Estat” per a la Comunitat Valenciana

  Per part seua, el PSPV-PSOE també s'ha reunit este dimarts amb el Comité d'Empresa de ThyssenKrupp en una trobada en el qual s'ha traslladat “el màxim suport” per a “mantindre l'activitat i els llocs de treball a la fàbrica de Sagunt”. Així, el síndic del grup socialista en Les Corts, Jose Muñoz, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, amb les diputades Yaissel Sánchez i Nuria Pina, portaveus socialistes de les àrees d'Ocupació i Indústria en Les Corts, han destacat la importància de la indústria per a l'economia valenciana i han remarcat que “totes les institucions i tots els partits polítics remen en la mateixa direcció per al manteniment de la planta de Sagunt”.

  En eixe sentit, el síndic socialista ha assegurat que la continuïtat d'esta empresa a Sagunt és “una qüestió d'Estat” per a la Comunitat Valenciana: “Davant situacions de crisis, davant situacions de canvis, el que és fonamental és garantir la seguretat i l'estabilitat tant en l'activitat econòmica com en el manteniment dels llocs de treball, perquè això significa prosperitat per a la nostra terra”.

  Així mateix, Jose Muñoz ha recordat que el Consell de Ximo Puig “va treballar en tot moment en la reindustrialització i en el manteniment del sector productiu industrial de la Comunitat Valenciana”, per la qual cosa ha demanat que “este treball no caiga en sac foradat”. Per això, ha exigit al Consell de Mazón “que s'implique, que treballe, i que assumisca les seues responsabilitats” i ha recordat que el Partit Socialista des del Govern d'Espanya i des del grup parlamentari socialista treballarem “perquè, tant esta empresa com unes altres, com Bimbo o Marie Claire es queden en la nostra Comunitat per a continuar garantint llocs de treball i prosperitat en la nostra terra”.

  Per part seua, l'alcalde de Sagunt i secretari de Reindustrialització del PSPV-PSOE ha assenyalat que, “com sempre hem dit, són els treballadors i les treballadores de la planta els qui han de liderar esta situació i dir cada acció. I nosaltres, la part política, hem d'estar al seu costat, utilitzant tots els recursos i possibilitats per a defendre el manteniment de Thyssenkrupp Galmed”. Segons el líder dels socialistes a Sagunt, la prioritat és “protegir els llocs de treball i la capacitat productiva siderúrgica”. “Darrere de cada lloc de treball hi ha una família, una història personal. I darrere de la planta està la força del nostre teixit industrial, que podria perdre una peça imprescindible. Ens juguem molt i per això estem esforçant-nos al màxim”, ha asseverat.

  En esta línia, després d'aprovar en el Ple de l'Ajuntament de Sagunt una declaració en defensa del personal i instar a la Generalitat i al Govern d'Espanya a prendre cartes en l'assumpte del tancament de Galmed, el grup socialista en les Corts Valencianes votarà a favor d'una proposició no de llei que reclama “una actuació conjunta del Consell de la Generalitat, el govern de la Nació i els interlocutors socials per a dur a terme la negociació i la cerca de solucions amb la matriu del grup Thyssenkrupp Steel Europa que garantisquen el futur i el manteniment de l'ocupació en les instal·lacions del grup en el municipi de Sagunt”.

  “Des del PSPV estem completament alineats amb el Comité d'Empresa i remarem en la mateixa direcció. No es tracta únicament dels llocs de treball directes i indirectes que es veuen afectats, es tracta del futur de la indústria de la nostra ciutat i de la comarca del Camp de Morvedre. No podem perdre múscul a nivell industrial, per això defendrem la nostra indústria siderúrgica i a exigir al govern autonòmic i estatal que es comprometa amb un sector que és un pilar bàsic de la nostra economia”, ha conclòs Moreno.

   

  Pujar