elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El llibre '101 valencianas frente a mi espejo' de Susana Gisbert es presentarà demà en el Centre Cultural Mario Monreal

El llibre 101 valencianas frente a mi espejo de Susana Gisbert es presentarà demà en el Centre Cultural Mario Monreal
El llibre 101 valencianas frente a mi espejo de Susana Gisbert es presentarà demà en el Centre Cultural Mario Monreal
  • Esta obra pretén donar veu a algunes dones relacionades amb València que van marcar una fita en els seus respectius àmbits a través de relats de ficció

La presentació del llibre 101 valencianas frente a mi espejo de l'autora Susana Gisbert tindrà lloc demà, 14 d'octubre, a les 19.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal. Esta activitat està organitzada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt.

Este llibre pretén donar veu a algunes dones relacionades amb València que van marcar una fita en els seus respectius àmbits, i ho fa a través de relats de ficció, ja que no es tracta de biografies.

L'obra abasta algunes qüestions sobre les vivències i història d'estes dones com per exemple: Quantes dones van veure en terres valencianes els seus grans assoliments eclipsats o assumits pels hòmens que estaven al seu costat?, Sabem que la primera advocada a Espanya va ser valenciana?, O que no va haver-hi dones en la Judicatura, la Fiscalia o les Forces i Cossos de Seguretat fins als anys 70 del segle XX perquè la llei ho prohibia?, entre moltes d’altres.

Susana Gisbert Grifo, nascuda a València en 1966, és una fiscal especialitzada en violència de gènere, portaveu de la Fiscalia Provincial de València, escriptora i feminista. El seu compromís amb valors d'igualtat i inclusió van paral·lels a novel·les i col·laboracions en premsa escrita, ja que ha escrit novel·les com Mar de Lija, Descontando hasta cinco, Remos de plomo, Balanza de género, Caratrista i No me obligues.

Entre els seus reconeixements, va obtindre el primer premi en 2009 del VIII Certamen de Narrativa Breu de l'Ajuntament de València, en 2012 del Certamen de Narrativa “Carolina Planells contra la Violencia de Género” i en 2013 del Certamen de Relats Curts “Mujeres” de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benetússer.

Pujar