elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Hospital de Sagunt amplia els seus servicis d’Urgències, Oncologia i Psiquiatria

L’Hospital de Sagunt amplia els seus servicis d’Urgències, Oncologia i Psiquiatria
  • La Generalitat ha invertit més de 550.000 euros en els tres nous espais, que estan en marxa des de març

MÉS FOTOS
L’Hospital de Sagunt amplia els seus servicis d’Urgències, Oncologia i Psiquiatria - (foto 2)

El Departament de Salut de Sagunt ha ampliat els servicis que ofereix l'Hospital situat en el municipi en les àrees d'Urgències, Hemato-Oncologia i Psiquiatria. En concret s'ha ampliat el nombre de llits i butaques de l'Hospital de Dia d'Oncologia; s'ha augmentat el nombre de llits d'observació, boxs de consulta i triatge, a més d'habilitar una nova sala d'espera per a Urgències; i també s'ha posat en marxa una iniciativa pionera en la planta de Psiquiatria pensada en la millora dels pacients a través d'un espai a l'aire lliure amb un hort terapèutic.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les noves instal·lacions acompanyada de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor de Sanitat, Javier Timón, el gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover, i l'equip directiu de l'Hospital de Sagunt.

Durant la visita, la comitiva ha pogut observar les millores que s'han dut a terme en la infraestructura sanitària. Entre elles destaca l'ampliació de les Urgències, on s'han afegit quatre llits d'observació, dos boxs de consulta, un triatge i una sala d'espera. D'altra banda a l'Hospital de Dia s'ha incrementat el nombre de butaques fins a 12 i el de llits a nou, i a més la zona queda ara totalment aïllada i contigua a la sala d'espera i l'àrea de consultes d’hemato-oncologia, de manera que ara queda tot en una mateixa zona i sota un mateix control. Això ha permés que la unitat de Cirurgia sense Ingrés es puga ampliar de 15 a 28 llits.

Així mateix, en l'àrea de Psiquiatria s'ha posat en marxa una iniciativa pionera: la disposició d'una terrassa de 220 metres quadrats a l'aire lliure amb un hort terapèutic on els pacients poden cultivar algunes fruites i hortalisses. Amb tot, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha invertit en aquests tres espais de l'Hospital de Sagunt un total que supera els 550.000 euros.

La consellera ha agraït al gerent i a l'equip directiu el treball que han desenvolupat durant la pandèmia i pel treball que han fet tant tot l'equip directiu com els professionals. A més ha manifestat que «crec que hem d'estar molt satisfets amb les obres i millores que s'han introduït. Aquesta ampliació integrada al costat de les Urgències ordinàries ens ha permés poder disposar ja d'un espai molt major per a poder atendre a tots aquells pacients que entren amb qüestions relacionades amb pneumologia». De la mateixa forma, ha volgut remarcar el treball efectuat en Psiquiatria «l'espai, tal com ací s'ha concebut, ens sembla extraordinari que encara no estiga implantat en cap altre hospital».  

Per la seua part, el gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover, ha explicat que «ens ha servit molt a l'Hospital de Dia per a buidar una part de la Unitat de Cirurgia sense Hospitalització i ens ha permés durant el punt més àlgid de la pandèmia recuperar 28 llits que hem utilitzat per a hospitalitzar havent traslladat l'Hospital de Dia a una zona diàfana que no tenia cap ús a part d'un magatzem». Igualment ha elogiat la Terrassa Verda per als pacients psiquiàtrics, afegint que suposa una solució perquè puguen estar a l'aire lliure però amb seguretat.

L’alcalde ha apuntat que «la visita de la consellera Ana Barceló demostra una vegada més el compromís de la Generalitat amb la nostra comarca i amb els serveis públics. Aquesta visita s'emmarca dins de les tres obres que s'han dut a terme dins de l'hospital, amb la voluntat de prestar un millor servei als diferents pacients d'aquest gran centre sanitari». Ha resultat també una ocasió per a poder parlar de futures inversions «la Conselleria continua apostant pel nostre sistema sanitari públic, i a més des d'un prisma que és imprescindible que ho enfortim tot el que puguem perquè siga més resilient davant futures crisis». Ha finalitzat explicant que l'Ajuntament es posa a la disposició de la Conselleria, actualment amb la vacunació, i ho continuarà fent pensant sempre en el benestar de la ciutadania.

Pujar