26 de setembre de 2020 26/9/20

L’expilot i entrenadora de futbol Patricia Campos parlarà d’igualtat i d’esport al Port de Sagunt

L’expilot i entrenadora de futbol Patricia Campos parlarà d’igualtat i d’esport al Port de Sagunt - (foto 1)

  Patricia Campos, expilot de les Forces Armades i entrenadora de futbol professional, donarà una xarrada a Sagunt el pròxim dimarts 7 de maig, a les 18.00 h en el Centre Cívic Antic Sanatori. Este col·loqui s'engloba dins del seu projecte ‘Supera-t’, amb el qual fomenta els valors de superació i trenca amb els estereotips de gènere. En finalitzar la xarrada, al voltant de les 19.30 h, es disputarà un partit de futbol en el Camp Municipal Barri de Biensa, al qual les persones interessades en jugar el partit es poden inscriure a través del correu electrònic partido@proyectosupera-t.com, fins al mateix dimarts a les 14.00 h. L'acte ha sigut organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de l'àrea d'Esports.

  Patricia Campos va ser la primera dona a pilotar un reactor. Després d'abandonar l'exèrcit en 2013, Campos va començar a dedicar-se a l'entrenament de futbol professional als Estats Units, convertint-se en una de les primeres dones en entrenar un equip professional. A més, col·labora amb diversos projectes per a l'apoderament de xiquetes, xiquets i dones a Uganda, a través de la seua pròpia ONG, Goals For Freedom, i participa activament en la defensa dels drets de la comunitat LGTBI i del feminisme.

  “Per a mi és una alegria visitar Sagunt. A més, fer-ho amb el projecte Supera-t per a parlar d'igualtat i esport femení és doblement satisfactori. Espere aportar en positiu i compartir experiències amb totes les persones que participen en l'activitat”, assegura l'expilot, natural de la localitat castellonenca d'Onda.

  En la xarrada, les persones assistents podran gaudir d'un diàleg entre Campos i el moderador de l'acte, Chema Lamirán, expert en comunicació i màrqueting esportiu. Durant la conversa, es tractaran assumptes entorn a la superació de barreres producte de les desigualtats de gènere, l'apoderament femení en l'àmbit professional i esportiu i la motivació personal.

  La regidora d'Igualtat, María Giménez es mostra molt satisfeta amb esta iniciativa, ja que l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'àrea d'Igualtat, “continua treballant de manera constant a incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits, i no podíem deixar de costat l'esport. Esta activitat és una mostra més de la bona coordinació entre els dos departaments a favor de la igualtat de gènere”.

  Pujar