elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escola d’Estiu de Sagunt estarà dedicada enguany al ferrocarril

L’Escola d’Estiu de Sagunt estarà dedicada enguany al ferrocarril
  • El termini d'inscripció serà del 19 de maig al 6 de juny i es realitzarà de manera telemàtica

MÉS FOTOS
L’Escola d’Estiu de Sagunt estarà dedicada enguany al ferrocarril - (foto 2)
L’Escola d’Estiu de Sagunt estarà dedicada enguany al ferrocarril - (foto 3)

La 28 edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar torna al municipi del 25 de juny al 29 de juliol per oferir als més xicotets i xicotetes del municipi activitats lúdiques i educatives en les seues vacances estiuenques. Este és un projecte d'educació en el temps lliure dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys (nascuts entre 2009 i 2017) organitzat per la Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Sagunt. La nova edició tindrà el ferrocarril com a protagonista, per ser este l'Any Europeu del Ferrocarril, amb l'objectiu que coneguen el món del tren i l'aventura de viatjar.

L'escola està composta per quatre grups d'edat diferents: Mini Escola, de 3 a 4 anys (nascuts: 2017 i 2016); Escoleta, de 5 i 6 anys (nascuts: 2015 i 2014); Campa, de 7 i 8 anys (nascuts: 2013 i 2012) i Urba, de 9 a 11 anys (nascuts: 2011, 2010 i 2009). En este sentit, l'horari de l’Escola Matinera serà de 8 a 9 hores, mentre que l'escola serà de 9 a 13.30 hores, amb opció de menjador fins a les 15.30 hores. Enguany les portes dels col·legis es tancaran als 10 minuts de l'entrada. Les localitzacions on es durà a terme serà en el CEIP Villar Palasí i Josep Romeu (Sagunt) i CEIP María Jocasta, Mediterrani i Victoria i Joaquín Rodrigo (Port de Sagunt).

Així mateix, la matrícula es pot realitzar del 19 de maig al 6 de juny i el preu és de 130 euros, en el cas d'agafar l'opció del menjador és de 230 euros. La preinscripció es podrà realitzar telemàtica a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/ Els xiquets i xiquetes que pertanguen a una família nombrosa, famílies acollidores i monomarentals de categoria general tindran un descompte del 40%, mentre que els de categoria especial tindran el 60%.

Guillermo Sampedro, regidor de Joventut i Infància, assegura que «l'any passat vam ser dels poquíssims ajuntaments que va posar en marxa este servici, malgrat les circumstàncies. El que tenim clar és que l'Ajuntament està per tirar una mà i facilitar la vida a les famílies. Entenem que tant el Campus Dofí com l’Escola d’Estiu són eines indispensables perquè les famílies puguen tindre la conciliació entre família i treball. Sense eines com esta, és complicadíssim compaginar família amb treball. Amb la qual cosa, entenem que si l'any passat, amb totes les complicacions que hi havia ho tirem avant, enguany també. El que volem és generar espais segurs i espais molt controlats».

D'altra banda, l'edició de 2021 continua marcada per la situació provocada per la Covid-19. Enguany també el projecte s'ha adaptat a les excepcionals mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries per a oferir a les famílies un projecte d'oci educatiu segur, amb la mateixa qualitat educativa. Enguany les autoritats sanitàries i l'IVAJ determinaran les mesures de protecció adequades per a garantir un projecte segur. El nombre de menors per grups s'ajusta a les recomanacions i es prendran totes les mesures higièniques, així com l'organització de les seus s'ajusten als protocols sanitaris.

En esta edició, de nou el projecte requerix el compromís i la solidaritat de tota la nostra comunitat educativa, perquè necessitem el respecte i la comprensió de totes les mesures preventives i organitzatives que inevitablement enguany han de complir-se. Inaugurem una escola nova, amb nous reptes i importants canvis en els servicis i desitgem que continue complint amb les expectatives de tot el món.

Darío Moreno, alcalde de Sagunt, considera que «tant el Campus Dofí com l'Escola d'Estiu és un servici essencial per a la ciutadania, per eixa raó, enguany tocava continuar apostant en eixa mateixa línia. Des de l'ajuntament el plantegem des d'una triple perspectiva: Primer, seguretat màxima, la qual apliquem en qualsevol mena d'esdeveniment que realitzem; d'altra banda, cal destacar la conciliació familiar, ja que hi ha moltíssimes famílies que encara que s'acaben les classes, els pares i les mares continuen treballant i més quan hem detectat que les famílies cada vegada tenen menys suport social, per la qual cosa els facilitem servicis d'este tipus i, finalment, una educació en valors. No pot ser una activitat d'oci més, sinó que per part de l'administració pública s'ha de donar un programa que realment permeta als xiquets i xiquetes créixer i desenvolupar-se».

Com a novetat, enguany es compta amb l'assessorament tècnic de l'organització AVAPACE, entitat experta en atenció a la diversitat. D'eixa manera, es realitzaran sessions de treball amb les seues professionals expertes, professionals de l'Escola d'Estiu i Famílies, amb la finalitat de traçar el millor pla individualitzat i la millor adaptació i integració. Qualsevol família que tinga un menor amb NEE pot telefonar al 637 897 349 i al 697 602 243 per a informar-se. Una altra novetat és que, enguany a través del projecte Erasmus+, es realitzarà en cada seu i per setmanes una activitat en anglés.

Així mateix, prèviament a l'inici de l'Escola d'Estiu es realitzaran reunions amb les diferents famílies interessades. A les reunions només acudirà un membre de la família, sense menors i amb màscares. A Sagunt, es realitzaran en el Consell Agrari els dies 8 (col·legi Josep Romeu) i 9 de juny (Col·legi Villar Palasí) a les 18 hores; i, en Port de Sagunt, concretament en el Casal Jove, es duran a terme els dies 10 (Col·legi María Jocasta), l'11 (Col·legi Mediterrani) i el 14 de juny (Col·legi Victoria i Joaquín Rodrigo), totes elles, també, a les 18 hores.

Les persones interessades poden sol·licitar més informació cridant al Centre Cultural Mario Monreal al telèfon 96 265 58 80 i al Casal Jove de Port de Sagunt al telèfon 96 268 34 39.

Pujar