elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escola d’Estiu, un projecte d'oci educatiu solidari i compromés amb el territori

L’Escola d’Estiu, un projecte d'oci educatiu solidari i compromés amb el territori
  • La Tenda de tot el Món ha aportat les samarretes dels xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu les quals són 100% cotó i provenen de dos cooperatives de Bangladesh

MÉS FOTOS
L’Escola d’Estiu, un projecte d'oci educatiu solidari i compromés amb el territori - (foto 2)
L’Escola d’Estiu, un projecte d'oci educatiu solidari i compromés amb el territori - (foto 3)

L’Escola d’Estiu és un projecte d'oci educatiu que cuida tots i cadascun dels aspectes de la seua organització per a ser coherent amb la seua aposta per l'ecologia i la sostenibilitat. En este sentit, tal com assenyala el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, «tot el material utilitzat prové del xicotet comerç de la ciutat, i totes les empreses proveïdores són de proximitat, incloses les que ens presten servicis de dinamització i que completen la labor que fan les monitores».

Un d'estos proveïdors locals és La Tenda de tot el Món, una ONG dedicada al comerç just i l'educació per al desenvolupament, creada en 1998 al Camp de Morvedre i que té la seua seu al Port de Sagunt. La delegació de Joventut i Infància ha adquirit a esta ONG les samarretes dels xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu, que són 100% cotó i provenen de cooperatives de Bangladesh: Brac Aarong i Aranya Crafts.

Estes cooperatives treballen amb persones en condicions d'extrema pobresa, analfabetisme i malaltia a través de múltiples intervencions per a millorar la vida de la població com la promoció dels drets humans, l'equitat de gènere i la dignitat humana. L'elaboració de les samarretes es fa amb una gran preocupació per la cura del medi ambient que s'incorpora al procés de producció, com l'ús de tints i materials naturals, l'assecat de teles de manera natural davall el sol i la creació d'un procés responsable de residus. Per tant, amb estes samarretes, es contribuïx a disminuir la pobresa i les desigualtats nord-sud, fomentant la participació directa dels pobles en el seu desenvolupament, apostant per un model de consum respectuós amb el planeta, que és el que els xiquets i xiquetes aprenen durant l'escoleta.

A més, i dins d'esta aposta per la sostenibilitat, tota la comunicació que es realitza amb les famílies es fa a través de correu electrònic, per a evitar l'ús de paper, incloent-hi la inscripció telemàtica, la qual cosa ha reduït considerablement l'ús de paper en este projecte d'oci educatiu de la regidoria de Joventut. Així mateix, dins del projecte educatiu que suposa l’Escola d’Estiu, es treballa amb una metodologia de reutilització de materials i reciclatge. Per això, com conclou Sampedro, «continuem treballant per educar ciutadania conscient de la responsabilitat compartida per la cura del nostre entorn i la nostra comunitat».

Pujar