elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escola d’Estiu entra en la recta final de l'edició d'enguany

L’Escola d’Estiu entra en la recta final de l'edició d'enguany
  • Una edició on el món dels trens, ja que el 2021 és l'any europeu del ferrocarril, ha sigut l'aliat per a fer recórrer i viure aventures emocionants a la joventut

L’Escola d’Estiu, un projecte d'oci educatiu de la Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt, no es tracta solament d'una alternativa de convivència d'estiu, a més és un projecte de qualitat tècnica i pedagògica. Enguany complix 28 anys i es configura com un referent per a diverses generacions.

Esta setmana entra en la seua recta final en una edició en la qual el món dels trens, ja que el 2021 és l'any europeu del ferrocarril, ha sigut l'aliat per a fer recórrer i viure mil aventures emocionants a la joventut. L'equip de professionals ha fet un treball audiovisual i escènic, que consistix en una veu en off que fa viatjar a les grans aventures viscudes als trens i suposa el relat que acompanya setmana a setmana a tot l'alumnat.

En el marc del ferrocarril, han visitat l'estació del Nord i Joaquín Sorolla a València, on Vicente Ferrando i Mar Aguilar, personal d'ADIF, els han obert i guiat per espais tancats al públic, donant una lliçó sobre la importància del transport col·lectiu i la sostenibilitat.

Així mateix, l’Escola d’Estiu està plena de moltes altres propostes, com l'excursió del grup de majors al parc aquàtic de Benicàssim; la visita al centre Naturia a València, que els ha ensenyat a reconéixer i valorar els diferents ecosistemes; i la visita al patrimoni històric i industrial de la nostra ciutat, en la qual s'ha inclòs el Grau Vell.

També, enguany l’Escola d’Estiu s'ha sumat a la campanya RIU VIU i realitza una activitat de sensibilització i cura del riu Palància. Una iniciativa que posa en valor la necessitat de cuidar-lo i preservar-lo com el gran pulmó verd de la ciutat al mateix temps que convida la ciutadania a incorporar de manera responsable el riu com un espai d'oci i convivència.

Encara els queda el final, amb propostes com la setmana Gamer i les actuacions de Camí de Nora, un viatge amb tren per dins de la nostra ciutat i l'últim capítol d'Aventures de l’Escola al Tren.

En definitiva, amb estes activitats la joventut participant ha experimentat, creat, dissenyat, nadat i jugat. Però sobretot ha tingut una experiència vital plena d'emocions, intentant fer de cada menor de l’Escola d’Estiu una millor persona, sensible al seu entorn, activa i compromesa, segons indiquen des del departament.

Pujar