21 de setembre de 2020 21/9/20

L'alcalde de Sagunt torna a reclamar respostes a les peticions sobre la dessaladora, els macroespigons i l'accés nord

L'alcalde de Sagunt torna a reclamar respostes a les peticions sobre la dessaladora, els macroespigons i l'accés nord - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'alcalde de Sagunt torna a reclamar respostes a les peticions sobre la dessaladora, els macroespigons i l'accés nord - (foto 2)

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha tornat a reclamar una vegada més a l'administració estatal i a l'autonòmica una resposta positiva als requeriments realitzats des de l'Ajuntament de Sagunt sobre importants assumptes que afecten d'una manera important a la gestió municipal i al que ha considerat la integritat d'una part del territori municipal. Fernández afirma que estos dies estan apareixent notícies sobre estos assumptes que afecten el municipi i per això reclama que s'aclarisquen oficialment d'una manera molt precisa.

  En primer lloc, ha destacat que l'Ajuntament de Sagunt encara està esperant una resposta positiva sobre la petició a l'administració estatal perquè el ministeri corresponent assumisca el cost de la construcció de la dessaladora "i ara com ara no hi ha cap resposta positiva, jo evidentment, crec que és una falta de consideració per a la nostra ciutat i una injustícia que s'ha de reparar de manera urgent. D'altra banda, ja hagut un sobrecost que no ha sigut acceptat per l'Ajuntament i del qual no coneixem el detall. Per tant l'Ajuntament de Sagunt no pot assumir l'amortització d'esta construcció que a més tindria un benefici per a tota la conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de l'àrea metropolitana de València i per este motiu, necessitem una resposta positiva per part del ministeri assumint el cost de les dessaladores, tal com s'està donant també en altres casos".

  A més, l'alcalde ha ressaltat que un altre dels projectes que "amenacen la integritat del nostre territori" és el projecte constructiu d'espigons en la costa d'Almenara. Sobre este projecte explica que "fins ara no tenim resposta positiva perquè les al·legacions que va presentar l'Ajuntament de Sagunt en el seu moment no han sigut contestades i a través de la premsa ens hem assabentat que s'han produït reunions a les quals no hem sigut convidats i en les quals s'ha parlat de l'aportació d'arena. Hem demanat que hi haja una regeneració de les platges del Nord de Sagunt".

  Fernández, així mateix, ha manifestat que després de l'última reunió a Madrid no hi ha respostes sobre el que passarà amb "eixe projecte que tanta preocupació ha generat a la ciutat, en general, i als veïns d'Almardà". L'alcalde puntualitza que el problema no se soluciona amb simplement llevar pedres i aportar arena: "Si construïxen els espigons en la zona d'Almenara, evidentment, continuarem oposant-nos, mentre no tinguem solucions que garantisquen l'estabilitat de la nostra costa".

  D'altra banda, l'alcalde recorda que ja s'ha reclamat la construcció urgent de l'accés nord a Parc Sagunt "que és una obligació que té la Generalitat, que és una demanda del ple de l'Ajuntament de Sagunt i que és una demanda de tota la societat civil, sindicats i empresaris a través del Consell Econòmic i Social i que en estos moments no té una solució a curt termini. Hi ha una partida molt modesta en el pressupost, però nosaltres volem veure que hi ha realment una voluntat de resoldre l'accés perquè sense este accés que no solament és per a Parc Sagunt sinó que també és l'accés al port marítim tindrem algunes dificultats. Per tant, hem d'advertir sobre el temps necessari en el qual s'ha de resoldre esta infraestructura, que a més és una obligació de la Conselleria".

  Per finalitzar, l'alcalde ha demanat que no es jugue amb estos temes electoralment, perquè són "seriosos i afecten l'estabilitat del municipi. Nosaltres estem treballant, les eleccions seran quan toquen, però en estos moments el que cal fer és continuar treballant i amb compromisos seriosos que siguen realitats".

  Pujar