elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sagunt ha sigut l'encarregat de clausurar el II Fòrum d'Indústria de Sagunt

L'alcalde de Sagunt ha sigut l'encarregat de clausurar el II Fòrum d'Indústria de Sagunt
  • «Eixe treball públic-privat conjunt estic segur que potenciarà que la nostra ciutat puga convertir-se en un referent econòmic i industrial, però també de qualitat de vida i d'oportunitats», ha assegurat Darío Moreno

MÉS FOTOS
L'alcalde de Sagunt ha sigut l'encarregat de clausurar el II Fòrum d'Indústria de Sagunt - (foto 2)
L'alcalde de Sagunt ha sigut l'encarregat de clausurar el II Fòrum d'Indústria de Sagunt - (foto 3)

El II Fòrum d'Indústria de Sagunt, organitzat pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt, ha celebrat hui la seua segona edició a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de la Fundació Bancaixa Sagunt. En esta ocasió, la temàtica que ha abordat la jornada ha sigut Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i empresa valenciana: cap a un model d'empresa compromesa amb el desenvolupament sostenible, una visió social que aproxima el món empresarial als objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, juntament amb el director general d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, José Vicente Soler, han sigut els encarregats de donar per clausurada la jornada.

Darío Moreno ha fet una reflexió sobre la Responsabilitat Social Corporativa, «moltes vegades se'ns ha portat a pensar de forma equivocada que la RSC era un element de caritat o un element de màrqueting amb el qual netejar la imatge pública de l'empresa. Qui pense això, està en un greu error».

«La RSC és cada vegada més un element clau per a la sostenibilitat a llarg termini de l'empresa i és una exigència de fons d'inversió, de clients, de les administracions i de la ciutadania. Per això, parlar de RSC no és parlar d'una despesa en una campanya de màrqueting, sinó d'inversió en activitats i iniciatives que permeten a l'empresa créixer conjuntament amb el seu entorn», ha assegurat.

També ha nomenat com a exemple de tot el que s'ha tractat durant la conferència a la integració de dones víctimes de violència de gènere en les empreses: «Guanyem tots i totes, recuperant persones per al mercat laboral i augmentant el capital humà de la nostra comarca, estes accions que poden ser xicotetes, han de ser un exemple per a programes més amplis de col·laboració públic-privada, de manera que seguint els objectius de desenvolupament sostenible aconseguim generar un canvi social tan imprescindible com demandat per la ciutadania».

Segons ha indicat l'alcalde, Sagunt demostra que són moltes les empreses que es troben treballant responsablement en línia amb les responsabilitats del seu entorn. «En esta última taula redona hem pogut escoltar una part del teixit empresarial industrial de la ciutat, compartir les seues capacitats i experiències demostrant el lideratge de les nostres empreses. Gràcies a les empreses que aposten per esta nova concepció de l'activitat econòmica i gràcies a ASECAM per liderar el camí i organitzar esdeveniments i formació per a poder aprofitar sinergies i avançar més ràpid de manera conjunta».

En la seua intervenció, i referint-se a un àmbit econòmic general, també ha explicat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va demostrar en la reunió del Consell d'Administració de Parc Sagunt del passat dilluns una «aposta decidida per la nostra ciutat com a referent econòmic».

«En esta reunió constatem l'èxit que ha sigut Parc Sagunt I, que ja té més del 95% de les parcel·les venudes, així com el gran interès que ha generat Parc Sagunt II. Per a això, la Generalitat ha decidit anar un pas més enllà i transformar l'empresa pública de Parc Sagunt en una nova empresa anomenada ‘Espais Econòmics Empresarials’. Una empresa pública que s'encarregarà de rellançar polígons industrials en tota la Comunitat Valenciana i canalitzar inversió i ho farà des de la nostra ciutat», ha afirmat l'alcalde.

Així mateix, ha destacat la importància que implica eixe «treball públic-privat conjunt» i està «segur que potenciarà que la nostra ciutat puga convertir-se en un referent econòmic i industrial, però també de qualitat de vida i d'oportunitats».

La jornada ha començat amb el discurs d'inauguració de la regidor delegada de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, seguit d'una presentació a càrrec de la Comissió de Responsabilitat Social de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM). Després, ha continuat amb dues ponències: La empresa ante la Agenda 2030, per la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil; i Los perfiles de la RSC y su realidad en la Comunidad Valenciana: hacia un modelo de empresa comprometida y sostenible, per la professora titular d'Economia Aplicada, Antonia Sajardo.

El programa contínua amb una taula redona moderada per la periodista María José Gimeno, titulada Exemples de bones pràctiques de RSC, en la qual han participat les empreses Saggas, Lafarge Holcim, Arcelor Mittal i Carrefour

Portal web de difusió d'oportunitats i oferta d'àrees industrials

Paral·lelament, l'Ajuntament de Sagunt ha complementat l'organització d'este Fòrum amb la creació del portal web Sagunt Empresarial, (http://saguntoempresarial.sagunto.es/), una eina desenvolupada pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial que pretén ser un espai de servici on conéixer l'oferta i serveis de sòl industrial, i un lloc de trobada on les empreses ja existents en el territori puguen crear interaccions.

Este lloc web compta amb un llistat detallat de les empreses situades en les diferents àrees industrials de Sagunt, amb informació de contacte i del perfil d'estes, així com de les infraestructures i servicis de què disposen estos espais. A més, i gràcies a una eina visual d'última generació, es pot veure la disponibilitat de parcel·les per a possibles nous inversors.

La plataforma oferix també dades de les àrees empresarials de Sagunt per facilitar la presa de decisions des de la perspectiva de la inversió; un catàleg de beneficis fiscals per a facilitar a les pimes la seua implantació, creixement i consolidació; un servei d'atenció a les persones emprenedores; i un altre d'ajuda a empreses en la cerca de perfils professionals.

L'II Fòrum d'Indústria de Sagunt està organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt i compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; la Fundació Bancaixa Sagunt; l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM); i AulaEmpresocial.

Pujar