24 de novembre de 2020 24/11/20

L'alcalde recull els tres distintius de Bandera Azul per a les platges del Port de Sagunt, Corinto i Almardà

L'alcalde recull els tres distintius de Bandera Azul per a les platges del Port de Sagunt, Corinto i Almardà - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'alcalde recull els tres distintius de Bandera Azul per a les platges del Port de Sagunt, Corinto i Almardà - (foto 2)

  Les platges del Port de Sagunt, Corinto i Almardà han tornat a ser reconegudes amb el distintiu Bandera Azul. Per este motiu, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor Javier Raro han assistit este matí a l'acte en el qual s'han lliurat les banderes que onejaran este estiu i pròximament es procedirà a la col·locació dels distintius en les tres platges.

  Hui ha tingut lloc l'acte de Lliurament de Banderes Blaves 2019 obtingudes per les platges i ports esportius de la Comunitat Valenciana, així com Distincions Temàtiques, Centres Bandera Azul i Sendes Blaves, que s'ha celebrat a Cullera. Després s'ha procedit a la hissada de la Bandera Blava de la Platja del Racó.

  L'alcalde ha declarat que les banderes “són una mostra del treball que s'ha dut a terme en anteriors corporacions, al treball dels nostres tècnics, dels socorristes i de tot el personal que està involucrat en el manteniment de les nostres platges. I crec que són una mostra de l'aposta de Sagunt pel turisme. Nosaltres considerem que el turisme és un punt essencial per al futur de la nostra ciutat i continuarem apostant, precisament, pel manteniment d'estes Banderes Blaves, però també per l'increment dels estàndards de qualitat de les nostres platges”.

  Una vegada més les platges de Sagunt reben el distintiu Bandera Blava atorgat per la Fundació Europea d'Educació Ambiental. Este és el sisé any consecutiu que les tres platges del municipi compten amb este guardó, atorgat anualment per la Fundació Europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que complixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions des de 1987. Este guardó representa una alta qualitat tant en l'aigua, arena, infraestructures i servicis. La convocatòria la realitza ADEAC, organització responsable a Espanya de la seua concessió, intervenint també representants de l'Organització Mundial de Turisme i de la Secretaria d'Estat del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, així com de la Generalitat Valenciana.

  Este reconeixement ve precedit de les millores que s'han fet en els últims anys com han sigut les platges accessibles, ampliació del servici de salvament i socorrisme, sanitari, neteja, Policia de Platja, ludoteques, activitats esportives, ampliació de la zona de passarel·les per a millorar l'accessibilitat, etc.

  Encara que cal destacar que l'inici de la campanya d'enguany no ha estat exempt de problemes a causa de la falta de diferents elements necessaris per a oferir un adequat servici, pel retard en el procés de selecció de socorristes i pel recurs presentat en l'expedient de les ambulàncies. Des de l'Ajuntament s'està intentant solucionar estos problemes perquè afecten el menys possible a la prestació dels servicis.

  Pujar