22 de setembre de 2020 22/9/20

L'alcalde llança un missatge tranquil·litzador respecte a l'ordenança de guals

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha llançat un missatge tranquil·litzador en relació al bàndol publicat sobre l'ordenança de guals i la regulació de garatges que estiguen sent utilitzats sense tenir-ho. Ha indicat que es tracta d'una campanya informativa perquè els veïns coneguen en quina situació es troben respecte a l'establit en l'ordenança reguladora de la concessió de guals. D'altra banda, ha afirmat que l'Equip de Govern va a estudiar una modificació d'aquesta ordenança perquè contemple les diferents situacions i circumstàncies especials. A més, comunica que no ha donat instruccions específiques a la Policia Local perquè sancione les possibles infraccions, encara que destaca, segons s'explica en el bàndol, que han de tramitar-se les sol·licituds de guals en els casos que es puguen obtenir, ja que s'estima que hi ha un frau d'al voltant de 250.000 euros.

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Voldria tranquil·litzar als ciutadans respecte del bàndol que es va publicar la setmana passada sobre els guals en la nostra ciutat. En primer lloc, cal tenir en compte que hi ha una ordenança en vigor que marca exactament quins són les obligacions dels propietaris dels garatges. Es tracta d'una ordenança que, com podem constatar, no s'ha aplicat de manera rigorosa i que evidentment crea una situació de greuge i inseguretat. Crec que el primer que hem de procurar des de l'Ajuntament de Sagunt és que els nostres veïns i veïnes coneguen quines són les ordenances que els afecten i que, evidentment, s'han d'aplicar”.

  “També hem pogut comprovar que les situacions són molt diverses i que açò ens va a portar a una modificació de l'ordenança. L'Equip de Govern va proposar aquest canvi i en els pròxims mesos podrem tenir una ordenança que s'ajuste més a la realitat i també que siga més justa, perquè els guals afecten a aquelles vies en les quals es pot aparcar i en les quals no es pot aparcar. La realitat és que en aquelles vies en les quals no es pot aparcar hi ha alguns propietaris de garatges que sí tenen gual i altres que no en tenen. Després ens trobem amb una situació més complicada, d'aquells veïns que no tenen gual i que no poden tenir-ho perquè el garatge no compleix les condicions requerides o la diferència entre els guals per a un sol vehicle o per a dos vehicles i els guals que són per a comunitats de veïns o fins i tot per a grans negocis, fins i tot hi ha algun hotel que no té gual”, ha indicat l'alcalde de Sagunt.

  “Respecte al tema de les sancions, no hem donat instruccions per a que es posen. Evidentment, no és un tema que siga essencial, hi ha moltes prioritats per a la policia i no és l'objectiu sancionar de forma imminent ni com una instrucció. Hem observat que hi ha gent que aparca en places de discapacitats, en passos de vianants i eixes sí que són prioritats de la policia, garantir la seguretat dels vianants i els vehicles i, d'altra banda, que la imatge de la ciutat siga el que ha de ser, no una ciutat on cadascun faça el que vulga”, ha afirmat Quico Fernández.

  Quico Fernández ha indicat que, al marge de les situacions particulars i de les diferències, hi ha un frau important que supera en les estimacions més optimistes els 250.000 euros anuals però que podria ser més gran i no solament en les àrees residencials, sinó en els polígons industrials. Per tant, segons afirma l'alcalde, l'Ajuntament té l'obligació d'aplicar l'ordenança o modificar-la i es va a optar per canviar-la i que aquelles persones que han de pagar un gual ho paguen en les condicions que establisca la pròpia ordenança, d'igual forma que en altres ciutats, per exemple està la possibilitat de guals inferiors a les 24 hores. “A Sagunt hi ha algun gual d'aquestes característiques però açò hauria d'estendre's més en alguns casos perquè hi ha carrers que tenen molts guals i a la nit podrien ser més places d'aparcament. En qualsevol cas, llance aquest missatge de tranquil·litat als veïns perquè no tenim cap afany recaptatori ni de persecució, ni molt menys d'aquelles situacions que per costum s'han mantingut al llarg dels últims anys. L'objectiu del bàndol i de les cartes és purament informatiu. Aquesta campanya pretén que la gent siga conscient perquè especialment aquelles persones que han de pagar un gual ho paguen. En la resta de casos, modificarem l'ordenança de manera que es plantegen les situacions com a diferents”, ha conclòs.

  Pujar