elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament i la Tinència d'Alcaldia onegen la bandera republicana al ritme de l'himne de Riego

L'Ajuntament i la Tinència d'Alcaldia onegen la bandera republicana al ritme de l'himne de Riego - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament i la Tinència d'Alcaldia onegen la bandera republicana al ritme de l'himne de Riego - (foto 2)

  La bandera republicana ha onejat en l'Ajuntament de Sagunt i en la Tinència d'Alcaldia durant uns minuts com a homenatge a les persones que van defensar la II República fa 86 anys, així com el període democràtic que va inaugurar. Els regidors Pablo Abelleira, Roser Maestro, José Vicente Muñoz i Maria Giménez han secundat este acte en la balconada de l'Ajuntament de Sagunt i els regidors Guillermo Sampedro i Mónica Caparrós en la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt, que ha durat poc més de 3 minuts.

  Este hissament forma part dels actes en commemoració i divulgació del 86º aniversari de la proclamació de la II República que va aprovar el Ple en la sessió del passat 28 de març. L'Ajuntament promourà activitats per a la rehabilitació política i cívica de tots els ciutadans i ciutadanes que van ser víctimes de la repressió franquista, ja fóra durant l'alçament militar o durant la postguerra.

  La proposta va ser portada al Ple per Esquerra Unida i presentada pel membre de l'Equip de Govern Guillermo Sampedro. Va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Iniciativa Porteña, el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans.

  Segons el text, la II República va promoure l'avanç en la transformació de la nostra societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social. Este sistema democràtic va acabar amb la derrota en la Guerra Civil per a donar pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i de reculades.

  El 14 d'Abril, segons la proposta, ha de ser una data reivindicativa per a reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d'eixe període, així com condemnar el colp d'estat franquista contra la II República.

  Pujar