31 de maig de 2020 31/5/20

L'Ajuntament de Sagunt secunda la parada reivindicativa per l'emergència climàtica

L'Ajuntament de Sagunt secunda la parada reivindicativa per l'emergència climàtica - (foto 1)
  • Es tracta d’una concentració durant 4 minuts i 15 segons per a exigir mesures efectives en defensa del futur, d'un planeta viu i un món més just

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt secunda la parada reivindicativa per l'emergència climàtica - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt ha secundat hui divendres 27, a les 12.00 hores, la parada reivindicativa per l'emergència climàtica convocada per l'Equip de Govern i el Comité de Treballadores i Treballadors de l'Ajuntament de Sagunt. S'han convocat concentracions a les portes dels edificis municipals per a sumar-se a la mobilització pel clima i secundar les mobilitzacions impulsades pel moviment ecologista i la Plataforma Aliança per l’Emergència Climàtica, per a exigir mesures efectives en defensa del futur, d'un planeta viu i un món més just.

Per este motiu, membres de la Corporació Municipal, del funcionariat, de sindicats, de col·lectius i la ciutadania s'han reunit durant 4 minuts i 15 segons i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha llegit el següent manifest:

“S'ha convocat esta concentració de 4 minuts i 15 segons, en els tots centres de treball. Esta durada simbòlica cerca cridar l'atenció sobre el nivell de concentració de partícules de CO2 en l'atmosfera de 415 ppm (parts per milió) aconseguit a l'abril de 2019, inèdit des de fa 3 milions d'anys, abans que l'home habitara la terra. La dada confirma la tendència d'augment en l'atmosfera del volum de CO2, un gas d'efecte d'hivernacle que agreuja el canvi climàtic.

El CO2 és un gas d'efecte d'hivernacle responsable, en part, que el planeta present una temperatura mitjana adequada per al desenvolupament de la vida. Sense este gas, la Terra es veuria sotmesa a temperatures bastant més baixes, però un excés d’este provocaria un efecte contrari de calfament atmosfèric. Que comportarà conseqüències terribles. Les seues propietats d'absorció de calor fan necessari vigilar de manera constant la seua concentració en l'atmosfera.

El Ple de la Corporació de Sagunt del passat 10 de setembre ja va aprovar per unanimitat la declaració d'emergència climàtica i el compromís de dur a terme plans i accions per a lluitar contra esta amenaça existencial per al planeta que suposa el canvi climàtic.

Les institucions i la ciutadania han d'entendre i atendre la urgència de la lluita contra el canvi climàtic i l'Ajuntament de Sagunt ha d'exercir un paper clau en la informació i educació sobre la necessària reducció de les emissions, a més d'adoptar totes aquelles mesures que dins del seu marc de competències ajuden a evitar l'augment de la temperatura global i a millorar la salut i el benestar de les persones.

Cal actuar amb responsabilitat i acceptar la realitat de la crisi climàtica i la gravetat de la situació. Admetre les evidències científiques, així com les propostes de reducció de les emissions proposades és l'única forma de protegir l'existència tant a nivell global com al nostre entorn.

Declarar l'emergència climàtica requerix assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals. La declaració d'emergència climàtica suposa iniciar amb determinació un procés d'educació, formació i conscienciació de tota la població sobre la veritat de la crisi ecològica i el canvi necessari per a frenar la situació actual.

Des del Comité d'Empresa i també des de l'Equip de Govern es vol també involucrar el món del treball en una transició ecològica i energètica justa. Ens hem adherit a la mobilització mundial pel clima exigint mesures concretes i efectives per a lluitar contra l'emergència climàtica i socioecològica. No respondre amb suficient rapidesa i contundència a l'emergència climàtica, ecològica i social representarà la mort i l'augment de la pobresa extrema per a milions de persones, a més de l'extinció de moltes espècies i, fins i tot, d'ecosistemes complets.

Hui, divendres 27, a la vesprada estan previstes manifestacions en multitud de pobles i ciutats de tot el món, més de 60 només a Espanya. A València capital la manifestació davant l'Emergència climàtica eixirà a les 18 hores des de la plaça de la Verge.

Per tot això, i en defensa del present i del futur, d'un planeta viu i d'un món just, fem una crida a tota la societat a unir-se a les mobilitzacions”.

Pujar