8 d’agost de 2020 8/8/20

L'Ajuntament de Sagunt reobri hui els parcs infantils i els parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat

L'Ajuntament de Sagunt reobri hui els parcs infantils i els parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat - (foto 1)
  • S'hauran de seguir les recomanacions per a l'ús dels parcs i, almenys una vegada al dia, es desinfectaran els jocs

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt reobri hui els parcs infantils i els parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat - (foto 2)
L'Ajuntament de Sagunt reobri hui els parcs infantils i els parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat - (foto 3)

L'Ajuntament de Sagunt comença hui amb la reobertura dels parcs infantils. Des de divendres passat, l'empresa Pavasal s'ha encarregat de dur a terme labors de desinfecció en estos espais, fent una neteja a fons després que els parcs hagen estat inutilitzats durant els últims tres mesos pel seu tancament a causa de la pandèmia provocada per la covid-19.

Després d'esta neteja exhaustiva, molts parcs del municipi ja han sigut reoberts al públic i s'espera que durant la setmana vinent finalitzen les labors de desinfecció i es reòbriga la totalitat de parcs de Sagunt i del Port de Sagunt. En total, el municipi compta amb 90 parcs públics oberts, dels quals 70 són parcs infantils i 20 zones biosaludables per a la tercera edat.

Tal com ha explicat el regidor de Manteniment, Pepe Gil, després que esta setmana s'haja realitzat una neteja a fons en cada parc del municipi per a garantir que estiguen en perfecte estat per al seu ús «i es puguen obrir d'una forma segura», a partir d'ara el que es farà és un manteniment diari. «Almenys, una vegada al dia, es netejaran les superfícies on puga haver-hi contagi i s'instal·laran cartells perquè la gent sàpia les normes d'ús», ha assegurat Gil.

En este sentit, l'Ajuntament ha establit una sèrie de recomanacions que s'han de tindre en compte per a l'ús dels parcs infantils recreatius com, per exemple, realitzar l'activitat en grups reduïts mantenint, en la mesura que siga possible, l'autonomia i independència mentre dure l'activitat, així com la distància de seguretat de 1,5 metres entre xiquets i xiquetes que no siguen convivents.

«Demanem als pares i mares que siguen responsables i que intenten que els xiquets porten mascareta, que vagen amb les mans netes, etc.», ha sol·licitat el regidor, i que es realitze tant a l'inici com al final de l'activitat. L'ús de la mascareta és obligatori per a xiquets i xiquetes majors de sis anys quan no es puga garantir la distància de seguretat, i també per als familiars quan estiguen dins del parc.

En el cas dels parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat, s'han de seguir les mateixes recomanacions; realitzar les activitats en grups reduïts, mantindre la distància, assegurar la desinfecció de cada persona i utilitzar la mascareta durant la realització de l'activitat. A més, cal tindre en compte que està prohibit que xiquets i xiquetes facen ús de les instal·lacions dels parcs per a la tercera edat. Totes estes recomanacions també estaran disponibles en tots els parcs, en els quals s'han instal·lat cartells informatius.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar