31 d’octubre de 2020 31/10/20

L'Ajuntament de Sagunt reforça el servici de teleassistència i atenció psicològica a la ciutadania pel coronavirus

L'Ajuntament de Sagunt reforça el servici de teleassistència i atenció psicològica a la ciutadania pel coronavirus - (foto 1)
  • A conseqüència de la gran demanda, l'Ajuntament ha creat un servici propi de psicologia municipal dedicat exclusivament a atendre els ciutadans/es a través del següent telèfon 672 145 795

L'Ajuntament de Sagunt reforça el servici de teleassistència i atenció psicològica a la ciutadania durant l'estat d'alarma a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. L'objectiu és assessorar psicològicament aquelles persones que el necessiten perquè puguen afrontar la situació de confinament i disminuir l'impacte emocional i social que esta crisi pot provocar tant en xiquets, jóvens i adults.

Es tracta d'un pla d'actuació el servici de la qual, al principi, s'anava a derivar a través del departament de Serveis Socials i els seus psicòlegs/es, però, a causa de la gran demanda que està havent-hi, l'Ajuntament ha decidit crear un servici propi de psicologia municipal dedicat exclusivament a atendre la ciutadania afectada per esta crisi i a oferir els seus servicis de manera telemàtica.

Este servici serà gestionat per diversos psicòlegs i psicòlogues del Gabinet Psicopedagògic. Les seues funcions seran, d'una banda, atendre aquelles persones que necessiten consell i, d'altra banda, orientar i secundar psicològicament mentre es prolongue l'estat d'alarma, situació ocasionada pel COVID-19. La teleassistència psicològica es realitzarà de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Per això, s'ha habilitat un nou telèfon directe que és el següent: 672 145 795. En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha aclarit que «el que sol ocórrer amb estos telèfons és que, res més llançar-los, solen congestionar-se durant els primers dies. Per això, demanem paciència a la ciutadania i els garantim que tots els casos seran atesos. En cas que el telèfon comunique, insistisc, torneu a intentar-lo passat una estona». Moreno ha assegurat que el telèfon ja està funcionant i que, a més, el servici està donant molt bons resultats.

Pujar