31 de maig de 2020 31/5/20

L’Ajuntament de Sagunt reforça els controls de mosquits després de les últimes pluges

L’Ajuntament de Sagunt reforça els controls de mosquits després de les últimes pluges - (foto 1)
  • S'han reforçat les brigades amb vehicles tot terreny i sistemes de polvorització d'insecticides de llarg abast per a controlar els insectes i a més es realitzaran tractaments nocturns durant el cap de setmana

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Sagunt reforça els controls de mosquits després de les últimes pluges - (foto 2)

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb el Consell Local Agrari i a través de l'actual empresa concessionària del control de plagues, Lokímica S.A., ha activat brigades específiques per a reforçar el control de mosquits després de les últimes precipitacions esdevingudes durant les passades setmanes, segons ha comunicat el regidor delegat de Sanitat, Javier Timón. Igualment avança que es realitzaran tractaments nocturns durant tot el cap de setmana, ja que quan es realitzen amb una temperatura més baixa l'efectivitat del producte és major i el seu nivell de persistència també.

Este brigades, que estan equipades amb vehicles tot terreny i sistemes de polvorització d'insecticides de llarg abast per a controlar els insectes, vénen prospectant les zones d'embassada del municipi de forma més intensa des de principis de la setmana passada. També estan col·laborant amb la Guàrdia Rural, que ha indicat tots els accessos a les zones humides per a poder cobrir la major superfície possible.

S'estima que estes actuacions es prolongaran, com a mínim, durant els pròxims 15 dies per a reduir així les poblacions de mosquits en tot el terme municipal, amb especial reforç i intensitat en les zones d’Almardà, Corint, Malva-rosa i en la desembocadura del Riu Palància per ser estes les àrees més pròximes als focus de cria detectats en diferents terrenys de marjal negats actualment per l'aigua. Timón ha explicat que esta és una primera fase i a continuació, en una segona, s'aplicaran els tractaments en zones urbanes.

A més, cal esmentar que des del consistori s'ha sol·licitat l'aprovació d'un Pla d'Aplicacions Aèries enfront de mosquits en les zones inundables del municipi per part de la Conselleria de Sanitat. Este Pla, actualment en fase d'avaluació per la Conselleria, permetrà realitzar aplicacions aèries mitjançant helicòpter en grans superfícies inundades, de manera que puguen controlar-se ràpida i efectivament les poblacions d'estos insectes, tal com ja es fa en diferents aiguamolls de la Comunitat Valenciana i altres regions d'Espanya. Estos productes per a aplicar des de l'aire, autoritzats pel Ministeri de Sanitat, són d'origen biològic i afecten única i exclusivament a les larves dels mosquits, preservant el respecte de la resta de biodiversitat dels entorns naturals.

Finalment, des del departament de Sanitat apunten que el mosquit causant d’estos episodis de molèsties en els últims dies és un mosquit autòcton denominat Aedes caspius o mosquit de marjalería, i que no és transmissor de malalties.

Pujar