26 de setembre de 2020 26/9/20

L'Ajuntament de Sagunt pretén baixar el preu de l'ORA per als vehicles elèctrics i híbrids

    La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt, amb la d'Hisenda, presentarà una proposta de modificació de l'Ordenança Reguladora d'Aparcament (ORA) de manera que els cotxes híbrids o elèctrics tinguen una bonificació del 50% en el cost del temps que estiga aparcat el vehicle en les zones regulades.

    D'esta manera, allò que es pretén, tal com explica el regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, és que “es fomente l'ús d'energies alternatives mitjançant sistemes de transport que contaminen menys. Això és una mesura simbòlica, però és el nostre gest per a contribuir a la millora del canvi climàtic i a l'increment del CO2. És una mesura que ja s'està duent a terme en altres llocs del país, com Madrid o Barcelona, i nosaltres volem que també s'aplique al municipi”.

    L'objectiu principal d'esta mesura, per tant, és que es generalitze l'ús d'este tipus de vehicles que “són el futur i que, evidentment, contaminen molt menys”, segons el regidor.

    “La mecànica seria que, els cotxes que estiguen catalogats com a híbrids o elèctrics, mitjançant previ acord i reconeixement per part de la Policia Local, tinguen una bonificació en la tarifa de l'ORA, de manera que quan vagen a pagar a la màquina troben dos preus, i els que estiguen reconeguts com a híbrids o elèctrics, amb la credencial corresponent, tinguen una bonificació del 50% en el cost”, aclarix Enric Ariño.

    Pujar