elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt presenta la nova edició de Campus Nadal i Esplai Nadal per a estes festes

L'Ajuntament de Sagunt presenta la nova edició de Campus Nadal i Esplai Nadal per a estes festes
  • Les activitats posades en marxa conjuntament per les regidories d'Esports i Joventut i Infància pensant en l'alumnat d'infantil i primària del municipi es desenvoluparan durant les festes nadalenques en els col•legis Cronista Chabret i Mediterrani

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt presenta la nova edició de Campus Nadal i Esplai Nadal per a estes festes - (foto 2)
L'Ajuntament de Sagunt presenta la nova edició de Campus Nadal i Esplai Nadal per a estes festes - (foto 3)

L'Ajuntament de Sagunt ha presentat este dimecres la programació de la nova edició de Campus Nadal i Esplai Nadal per a les festivitats nadalenques d'este final d'any, que facilitaran la conciliació de les famílies durant les vacances i suposaran una animació per al públic infantil.

Les regidories d'Activitat Física, Salut i Esports i de Joventut i Infància han posat en marxa de manera conjunta estes dos iniciatives pensades per a l'alumnat matriculat en educació infantil i primària (l'any de naixement de la qual vaja de 2010 a 2018, tots dos inclosos) en els centres del municipi.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, acompanyats per Miguel Ángel Martín i Manolo Ripollés, tècnics dels departaments de Joventut i Esports respectivament, han presentat el ventall d'activitats que proposen els dos departaments implicats en l'organització d’estes jornades. El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro no ha pogut ser present.

El Campus Nadal, que organitza la Regidoria d'Esports, està destinat a menors de 3 a 12 anys que es dividiran en tres grups: de 3 a 5 anys, de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys. Esta programació comptarà amb activitats aquàtiques en la piscina i es desenvoluparà en el Poliesportiu Municipal Internúcleos durant els dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 3, 4 i 5 de gener de 2022 en horari de 8.30 a 14.30 hores.

D'altra banda, Esplai Nadal, organitzada per Joventut i Infància, està plantejada per al mateix grup d'edat i en este cas els tres grups d'edat seran de 3 a 6 anys, de 7 a 9 anys i de 10 a 12 anys. Les activitats d'esta iniciativa, que torna als col·legis en esta ocasió, es desenvoluparan en el CEIP Cronista Chabret de Sagunt i el CEIP Mediterrani els dies 23, 24, 27, 28 29 30 i 31 de desembre, així com els dies 3 i 4 de gener de 2022 en horari de matí des de les 10.00 fins a les 13.30 hores.

Per part de la Regidoria de Joventut i Infància s'ha organitzat una oferta d'activitats que arrancarà cada jornada amb contacontes, Esplai Oci, cinema i fira, de 10.00 a 11.00 hores; es pararà a esmorzar mitja hora i se seguirà d'11.30 a 12.30 hores amb un taller i de 12.30 a 13.30 hores amb un altre per a tancar amb el comiat una vegada conclòs este.

Darío Moreno ha agraït la «gran faena» de tots dos departaments per a posar a la disposició de la ciutadania este servei que és un «referent» més enllà del municipi. «Per part de l'Ajuntament seguim en esta línia d'oferir una activitat que és essencial per a la conciliació familiar en un món en el qual, normalment, les dos parts de la parella treballen i es fa cada vegada més difícil poder tindre una conciliació plena», ha especificat l'alcalde.

«L'Ajuntament vol continuar educant en valors», subratllava el primer edil. Segons ha explicat, es tracta de «poder fer una cosa útil amb eixe temps» i «crear ciutadans i ciutadanes que siguen responsables amb el seu entorn i amb les persones del seu voltant». Moreno ha agregat que, a més, des del Consistori sempre s'intenta continuar innovant amb els programes.

Per part seua, el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha destacat que «estes dos activitats formen part d'una àmplia varietat de programes i projectes educatius i esportius destinats a les noves generacions» del municipi, i l'objectiu principal del qual és «la construcció d'una societat cada vegada més solidària, més igualitària, més inclusiva, més saludable i més ben formada sensibilitzant» a xiquetes, xiquets i joves més enllà dels aspectes merament acadèmics.

«Amb estes activitats pretenem traslladar la importància que li concedix este Ajuntament al desenvolupament integral dels nostres i les nostres joves establint espais integradors i saludables, sense oblidar-nos del component lúdic, que sempre ha de ser present», ha puntualitzat l'edil d'Esports.

Així mateix, des del Departament de Joventut i Infància s'assenyala que, en consciència de «la importància de l'educació en el temps lliure», Esplai Nadal es postula com un «espai d'oci educatiu on, a través de jocs, tallers i activitats culturals», es tractarà que els xiquets i les xiquetes aprenguen i puguen «passar uns dies molt divertits d'una manera segura i saludable».

Les inscripcions per a totes dues activitats estan ja obertes i el termini conclou el dia 19 de desembre. Per a poder accedir a tots dos serveis serà necessari formalitzar la sol·licitud a través de la URL: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/ i pagar una aportació de 8 euros per dia per a Esplai Nadal i de 64 euros per a tot el període en el cas de Campus Nadal. Per a apuntar-se a Esplai Nadal, amb l'ànim de facilitar una major flexibilitat en la matrícula, es pot realitzar per dies únics o de manera global per a totes les festes nadalenques. Es recorda que el nombre de places és limitat.

Per a més informació es pot trucar al telèfon 96 265 58 80 (Centre Cultural Mario Monreal) o al número 96 268 34 39 (Casal Jove) o acostar-se a algun d'estos dos recintes.

Pujar