elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt planifica les polítiques de Joventut per als pròxims 4 anys

L'Ajuntament de Sagunt planifica les polítiques de Joventut per als pròxims 4 anys
  • La Corporació Municipal ha aprovat el III Pla Municipal de Joventut 2021-2025

L'Ajuntament de Sagunt ha definit en el Pla Municipal de Joventut la planificació estratègica de les polítiques de joventut a desenvolupar en el municipi fins a 2025. El Ple de la Corporació va aprovar ahir, (vots a favor de PSOE, Compromís, IP, PP, EU, Ciutadans i l'abstenció de Vox), l'III Pla Municipal de Joventut de Sagunt per a 2021-2025, que, segons l'acord plenari, «dona continuïtat a una política de Joventut de voluntat transformadora». Esta política, precedida des de 2006 amb l'aprovació de dos plans anteriors, pretén incidir en la qualitat de vida de les persones joves i atorgar-los un paper determinant en la presa de decisions que afecten el seu present i futur més immediat. Este assumpte va ser presentat en el Ple pel regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, prèvia intervenció telefònica de representants del conegut com a Grup Motor, que ha participat i impulsat el procés d'elaboració del pla.

Els principis rectors del Pla de Joventut 21-25 són la participació i apoderament de la joventut, la inclusió, la igualtat, la proximitat i la transversalitat. Este pla és el fruit del treball de l'equip tècnic de la regidoria de Joventut i Infància que ha tractat amb joves, grups de participació, professorat i altres agents socials, amb professionals tècnics i representants de la política de les diferents àrees municipals, amb una metodologia participativa i en un procés de diagnòstic participat i construcció conjunta de propostes d'acció.

Este document inclou un pla d'acció, que recull les propostes elaborades sobre la base de la detecció i anàlisi de les necessitats existents entre la població jove, i que aborden la realitat juvenil des d'una perspectiva global. En definitiva, el pla pretén convertir-se en el full de ruta de les actuacions del govern local en matèria de joventut durant els pròxims anys.

Les 60 propostes que formen el Pla d'Acció s'han classificat en 10 apartats que al seu torn s'integren en 3 eixos diferents. En l'eix de Territori i Medi Ambient, trobem propostes sobre equipaments i espais públics, medi ambient, transport i mobilitat urbana; en l'eix Construint societat, sobre igualtat i inclusió i sobre participació ciutadana; finalment, en l'eix de Benestar integral, sobre oci educatiu, esport i salut, emancipació, cultura i art jove.

Pujar