elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt obri al públic este dissabte la zona est dels jardins de la Gerència

L'Ajuntament de Sagunt obri al públic este dissabte la zona est dels jardins de la Gerència
  • L'objectiu d'esta actuació, cofinançada pel Fons FEDER de la Unió Europea i amb una subvenció de la Diputació de València, és recuperar la zona per a obrir-la a l'ús de la ciutadania

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt obri al públic este dissabte la zona est dels jardins de la Gerència - (foto 2)
L'Ajuntament de Sagunt obri al públic este dissabte la zona est dels jardins de la Gerència - (foto 3)

La zona est de la Gerència obrirà al públic este dissabte, després de les finalització de les obres de recuperació i adequació dels jardins, que ha dut a terme l'Ajuntament de Sagunt amb un pressupost d'execució material de 2.257.710 €. D'esta quantia, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha cofinançat 807.980 € en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat “Join Sagunt” del Programa Operatiu pluriregional d'España FEDER 2014-2020 desenvolupada per l'Ajuntament de Sagunt. A més, l'Ajuntament de Sagunt ha aportat la resta de l'import amb una subvenció de la Diputació de València, aconseguida a través del Pla d'Inversions + de 2021.

A les 11.30 s'obrirà al públic la zona este de la Gerència, per la qual podran fer una passejada i conéixer el resultat de les obres. A les 12 hores, en el recinte de la Gerència, el grup Replay, que està format per 5 músics, realitzarà un viatge al passat amb la interpretació de temes que van marcar la dècada dels 80 enllaçant les cançons amb històries i temes curts de sèries, pel·lícules i dibuixos que van triomfar en eixa època. Estes cançons seran de La Unió, Dansa Invisible, Loquillo, Els Secrets, Homes G, La Guàrdia… Així mateix, també hi haurà activitats d'animació infantil que han consistit en inflables i tallers, des de les 11 fins a les 14 hores.

La superfície on s'ha actuat abasta 13.433,49 m² i l'obra s'ha centrat principalment en la recuperació i reorganització de la circulació interior del recinte mitjançant camins i senderes per als vianants i per a mitjans de transport no motoritzats. Així mateix, també s'ha prioritzat mantindre l'estructura d'illes originals, rehabilitant els espais verds que alberguen i realitzant un tractament de vegetació i fauna, a més de la instal·lació de cartelleria identificant les espècies autòctones; la instal·lació de xarxes, de xarxa elèctrica, il·luminació i aigua potable, entre altres; la restauració de les edificacions existents per a frenar el seu avançat estat de deterioració; la reubicació d'aparcaments de bicicletes, i la senyalització de tot l'espai amb les condicions i recomanacions d'ús.

Pujar