11 d’agost de 2020 11/8/20

L'Ajuntament de Sagunt gestionarà i executarà les noves accions del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre de 2020

L'Ajuntament de Sagunt gestionarà i executarà les noves accions del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre de 2020 - (foto 1)
  • Este pla s'ha materialitzat en un conveni entre l'Ajuntament de Sagunt, Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme de València i suposa una inversió de 150 000 euros per a potenciar el turisme de la comarca durant este any

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt ha donat llum verda al nou conveni que regula el Pla de Dinamització i Governança Turística (PDGT) del Camp de Morvedre en l'anualitat de 2020 pel qual Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i el propi consistori destinaran a parts iguals 150 000 euros a la promoció turística de la comarca amb diferents accions que gestionarà la Delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

Esta renovació del PDGT del Camp de Morvedre, subvencionat a parts iguals per les tres administracions, té un termini d'execució de sis mesos i engloba l'execució de diferents projectes turístics per a mantindre la competitivitat de l'oferta turística de la comarca i la seua posició en el mercat nacional i internacional. Este pla es troba en una tercera fase en la qual es fa imprescindible la realització de diverses actuacions i, en alguns casos, donar-los continuïtat.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assegurat este matí en roda de premsa que este conveni «va en la línia que el turisme siga un motor en la nostra economia, però també en la línia d'innovar per a donar resposta a les diferents situacions en les quals ens trobem». Moreno ha afirmat que 150 000 euros s'invertiran en tota la comarca. Esta quantitat es destinarà «a poder modernitzar-nos i trobar noves iniciatives amb les quals el turisme puga resistir, i una vegada es reinicie l'activitat econòmica, que continue sent un dels pilars fonamentals que tenim a la nostra ciutat i a la nostra comarca».

Les actuacions que es desenvoluparan seran la creació d'una finestreta única de la Film Office del Camp de Morvedre, així com la inclusió d'idiomes en la web i la seua accessibilitat; la senyalització dels punts d'informació i marca del Camp de Morvedre mitjançant pantalles informatives i un gran rètol corpori; potenciar el desenvolupament de la Ruta del Greal amb accions de millora i innovació que implicaran l'Ermita de la Sang de Sagunt, així com a la Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist, sent esta l'encarregada de salvaguardar la tradició de la Setmana Santa saguntina, i a diferents empreses de la comarca, entre elles CreaTurisme, empresa encarregada de gestionar esta ruta per a Turisme Comunitat Valenciana; es durà a terme el projecte del Museu Interpretatiu de la Via Verda d'Ulls Negres per a vertebrar i difondre la riquesa de la comarca a través d'aquesta via, nexe d'unió i element dinamitzador de gran part dels pobles que la formen.

«Per a nosaltres és especialment important l'àmbit turístic i per això estem treballant amb el sector hostaler per a decidir quin serà el canal formal perquè existisquen comunicacions amb este sector, perquè en este moment hem de donar-los la resposta necessària. Part d'eixa resposta ve per les pròpies activitats que nosaltres marquem», ha destacat Moreno.

Part d'esta subvenció es destinarà també a accions de comunicació i promoció de la comarca mitjançant difusió publicitària per mitjans de comunicació o a través de fires i altres canals de promoció per al desenvolupament de l'estratègia o material imprés amb una imatge unificada per a la seua difusió en fires i punts d'informació en diferents idiomes relacionats amb el turisme que rep actualment a comarca i amb el turisme potencial. Així mateix, es crearà una web comarcal que albergarà tota esta informació i s'estructuraran els productes, concentrant tot allò que diferència a la comarca d'unes altres, davall la imatge de campanya ‘En primera fila’, fruit del Pla de Comunicació de l'anualitat de 2018. Esta finestra digital a la comarca contindrà, a més, els valors principals, culturals, històrics i gastronòmics de la comarca anteriors del Pla.

Mitjançant este conveni, l'Ajuntament de Sagunt, a través de la Delegació de Turisme, serà el responsable de l'execució dels punts del Pla i instarà als ajuntaments dels diferents pobles de la comarca a col·laborar i facilitar les actuacions sobre els elements patrimonials, les infraestructures i els servicis del seu territori, així com de fomentar la creació i el desenvolupament de l'oferta i dels productes turístics, coordinant les ofertes turístiques empresarials del consistori per a la seua inclusió en el programa CreaTurisme, quan estes actuacions formen part de les accions del conveni. També designarà el personal tècnic i de l'ajuntament que s'encarregarà de la labor tècnica-administrativa del desenvolupament i execució del pla que serà l'interlocutor directe amb la resta de les administracions signants del conveni, entre altres assumptes.

Pujar