7 de desembre de 2019 7/12/19

L’Ajuntament de Sagunt rep els equips campions d’Espanya de colpbol

L’Ajuntament de Sagunt rep els equips campions d’Espanya de colpbol - (foto 1)
  • Els equips aleví i infantil del col·legi San Pedro Apóstol del Port de Sagunt es van proclamar campions en la competició disputada a Burjassot

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Sagunt rep els equips campions d’Espanya de colpbol - (foto 2)

L’Ajuntament de Sagunt ha rebut els equips de colpbol del col·legi San Pedro Apóstol del Port de Sagunt que recentment s’han convertit en els campions d’Espanya d’esta disciplina esportiva. Concretament, els equips aleví i infantil van proclamar-se guanyadors en la tercera edició d’esta cita d’àmbit nacional que es va disputar a la localitat de Burjassot, a l’Horta Nord. Els equips formats tant per xics com per xiques, han visitat el consistori on els han rebut l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d’Esports, Javier Raro; el delegat d’Educació, José Manuel Tarazona; i el regidor de l’Equip de Govern, Javier Timón, i els han fet entrega de la insígnia de la ciutat.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, a més de donar-los l’enhorabona els ha dit que ara són un exemple no només per a la resta d’alumnat sinó per a molta més gent de la ciutat “que ara coneix esta disciplina gràcies a vosaltres i estic segur que ja hi ha altres col·legis que es plantegen començar a competir en colpbol perquè vosaltres heu passat a ser un referent nacional”.

El delegat d'Esports, Javier Raro, ha donat l'enhorabona als equips pels triomfs aconseguits i els ha recordat que ara són un exemple per a la resta de l'alumnat que en anys posteriors “voldran ser igual de campions que ho heu sigut vosaltres i si no ho són almenys que s'ho passen igual de bé que vos ho heu passat vosaltres practicant esta disciplina esportiva”.

D’altra banda, el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat que tot i que l’esport del colpbol és molt jove cada vegada té més adeptes “perquè és un esport que combina diferents valors importants per a l’educació com la coeducació, la integració, la igualtat o la competitivitat sana, valors que vos serviran al llarg de la vostra vida”. Tarazona també els ha donat l’enhorabona pels triomfs aconseguits i els ha desitjat molts èxits.

El director del col·legi, Juan Antonio Muñoz, ha donat les gràcies a la Corporació Municipal per rebre els equips al consistori “perquè és una forma de posar en valor el treball i l’esforç que ells i elles han realitzat durant tant de temps”, i ha agraït també el treball de l’equip docent i tècnic encapçalat pel professor d’Educació Física i entrenador de l’equip, Óscar López, per ser qui ha implantat esta disciplina en la localitat i qui dedica temps a preparar els xics i xiques dels equips de colpbol del col·legi. Muñoz també ha agraït l’esforç i la dedicació dels pares i mares de l’alumnat i dels propis jugadors i jugadores que “són els vertaders protagonistes” i els ha aconsellat que transformen l’esperit d’esforç i treball que han desenvolupat en la preparació dels campionats a la seua vida diària per a aconseguir una formació de bones persones.

Després de quedar subcampions al 2018, el conjunt del col·legi San Pedro Apóstol ha guanyat en ambdós categories en què també ha sigut el més golejador i el que menys gols ha rebut. En les semifinals de la categoria aleví, l’equip del Port de Sagunt va guanyar 4 a 0 enfront a l’actual equip guanyador de 2018, l’HSJ Zaragoza; i en la categoria infantil, l’equip del San Pedro Apòstol va proclamar-se campió 6 a 0 enfront al Gabibol.

Esta disciplina esportiva, creada pel professor valencià d’Educació Física, Juanjo Bendicho, i que combina aspectes de l’handbol, el voleibol, i el futbol sala, va nàixer fa ara dos dècades a través d’un procés d’investigació-acció en la pràctica diària de les classes d’Educació Física i s’ha consolidat com un nou referent esportiu, innovador i integrador, i amb unes grans potencialitats educatives.

ocultar
L’Ajuntament de Sagunt rep els equips campions d’Espanya de colpbol
Pujar