elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt entrega els diplomes a l'alumnat del Projecte Aules Compartides (PAC)

L'Ajuntament de Sagunt entrega els diplomes a l'alumnat del Projecte Aules Compartides (PAC)
  • El programa, desenvolupat pel departament d'Educació, junt als IES, establix una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l'alumnat que es troba en risc d'abandó del sistema educatiu

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt entrega els diplomes a l'alumnat del Projecte Aules Compartides (PAC) - (foto 2)

Els i les alumnes del Projecte Aules Compartides (PAC) dels centres IES Jorge Juan, IES María Moliner i IES Camp de Morvedre han rebut este matí un diploma amb motiu de la finalització dels mòduls de Perruqueria i Imatge Personal i d'Electricitat i Manteniment. El programa establix una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l'alumnat que es troba en risc d'abandó del sistema educatiu amb la finalitat de reduir l'absentisme escolar i donar noves oportunitats a la joventut.

El lliurament de diplomes ha sigut a càrrec de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i del regidor d'Ensenyament, José Manuel Tarazona, i també ha assistit a l'acte el personal docent del programa i els directors dels tres centres educatius. Així mateix, d'una banda s'ha fet lliurament dels diplomes que reconeixien valors com el de la simpatia, puntualitat, treball, col·laboració o neteja, i d'altra banda, s'ha entregat a cada alumne i alumna un diploma acreditatiu de la finalització del curs.

Els tallers d'Aules Compartides (PAC), d'Imatge Personal, Electricitat i Manteniment formen part de l'estratègia municipal per a fer front a l'absentisme escolar i es tracta d'un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament d'Educació, la Conselleria d'Educació i els centres d'educació secundària adherits. En este sentit, la delegació d'Educació implementa la part pràctica del programa.

D'altra banda, José Manuel Tarazona ha explicat les dificultats d'este curs a causa de les circumstàncies sanitàries i l'esforç que han realçat, tant l'organització com el personal docent i alumnat, perquè haja resultat un «èxit». «Este és una aula compartida perquè compartim uns objectius entre els centres educatius per a reduir l'absentisme escolar i proporcionar unes bases teòriques i pràctiques amb l'objectiu de crear nous itineraris formatius per al desenvolupament personal i professional de l'alumnat», ha destacat. A més, el regidor d'Ensenyament ha comunicat que enguany «estem molt contents, perquè, a més de que s'ha consolidat este projecte, hi ha hagut una gran implicació».

Així mateix, Darío Moreno ha indicat que «es tracta d'innovació educativa per a aconseguir que tothom trobe la seua manera d'arribar a una titulació. Sou persones que com tots, hem tingut problemes en la vida i ens hem trobat obstacles, però malgrat això hui som ací per a celebrar que teniu este reconeixement oficial. A partir de demà s'obrin totes les possibilitats que vulgueu, tant per a trobar un treball com per a seguir la vostra formació».

Pujar