elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport a una nova concentració el dilluns 25 de febrer per la crisi del sector citrícola

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport a una nova concentració el dilluns 25 de febrer per la crisi del sector citrícola

    El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha convidat a participar en la mobilització del pròxim dilluns, 25 de febrer, a les 19.30 hores a la porta de l'Ajuntament de Sagunt en protesta per la greu crisi que està patint el sector citrícola. L'Ajuntament, juntament amb associacions i entitats que donen suport a la plataforma com Séquia Major, el Sindicat de Regants i ASAJA Sagunt, fa una crida perquè hi assistisquen des de tots els municipis de la comarca.

    Enric Ariño ha instat perquè s'actue per a frenar la competència deslleial de països tercers: "Demanem mesures que ens autoapliquem només els productors europeus, en concret, els espanyols i valencians, com el control de sanitat, la traçabilitat del producte, saber si s'han mantingut en fred a l'hora d'arribar al consumidor, etc.". El president del Consell Agrari també ha demanat ajudes per als llauradors afectats "que puguen tindre línies de crèdit o de subvenció o fins i tot de tipus fiscal que puga millorar la seua economia". Ariño ha assenyalat que "no és només una qüestió econòmica, que ho és, és una qüestió mediambiental perquè l'agricultura no solament produeix un bé, sinó que ajuda al medi ambient".

    Enric Ariño ha explicat que la crisi del sector citrícola valencià s'agreuja en veure's en la mateixa situació en la segona part de la campanya, després del resultat de la primera. El problema central és la competència deslleial de països tercers com Sud-àfrica on no s'apliquen els mateixos controls i normes que al producte local. Ara el producte citrícola que està entrant és el dels països del nord d'Àfrica i continua fent una competència deslleial pels mateixos motius. Està afectant directa i indirectament al voltant d'unes 200.000 persones, i per a activar esta clàusula de salvaguarda que protegisca el producte local fa falta que es notifique a Europa des del Govern central.

    Per este motiu es convoca una concentració dilluns que ve 25 de febrer a les 19.30 hores a la porta de l'Ajuntament de Sagunt, per a espentar des de les associacions implicades i els municipis perquè es prenguen mesures al respecte.

    Pujar