elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt contracta 9 persones majors de 30 anys a través del pla Avalem Experiència

L'Ajuntament de Sagunt contracta 9 persones majors de 30 anys a través del pla Avalem Experiència
  • Els perfils seleccionats són 1 dissenyadora gràfica, 4 oficials de pintura, 2 fusters, 1 peó de pintura i una peona de jardineria que treballaran en diferents departaments municipals a jornada completa durant 6 mesos

L'Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Promoció Econòmica, ha contractat  9 persones desocupades d'almenys 30 anys per a realitzar obres o servicis d'interés general en diferents departaments del consistori durant els pròxims 6 mesos. Esta acció es du a terme a través del pla Avalem Experiència, una iniciativa que té com a objectiu promoure la generació d'ocupació a través de la contractació de persones parades pertanyents a col·lectius vulnerables.

La subvenció destinada a la contractació d'estes persones prové del programa EMCORP del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), ascendix a 151 637,1 € i es destina al finançament dels costos salarials, inclosa la seua cotització a la Seguretat Social. Els perfils seleccionats són 1 dissenyadora gràfica, 4 oficials de pintura, 2 fusters, 1 peó de pintura i 1 peó de jardineria.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, han sigut els encarregats de rebre els nous empleats i empleades municipals en el consistori.

El primer edil ha manifestat que este programa suposa una segona oportunitat i els ha aconsellat des del seu punt de vista i des de l'experiència d'haver passat per un programa d'este tipus «que porteu la millor actitud i li tragueu el màxim profit a esta experiència que és totalment homologable a qualsevol lloc de treball fora de l'administració però amb un component extra de servici públic». En este sentit, ha expressat que des de l'administració es presta un servici a la ciutadania i es contribuix a millorar la societat en la qual vivim, per la qual cosa ha continuat, «sentiu-vos part d'això perquè la veritat és que la ciutadania el dia de demà ho valorarà».

D'altra banda, l'alcalde ha insistit que per part de l'Ajuntament «és essencial la salut dels treballadors i les treballadores municipals, així és que si en qualsevol moment observeu una situació complicada o difícil tenint en compte la situació excepcional en la qual vivim a causa de la pandèmia per coronavirus, la comuniqueu als vostres superiors i si fins i tot esteu insatisfets amb el resultat, l'aviseu al departament de Riscos Laborals o al de Promoció Econòmica directament».

Per la seua banda, la regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha explicat que «este programa vos donarà l'oportunitat de conéixer l'administració de primera mà» i, a més, els ha recordat, igual que l'alcalde, que des del departament i des de l'Ajuntament «estarem donant-vos suport en tot el que necessiteu».

L'any passat, l'Ajuntament de Sagunt va contractar sis persones desocupades amb una subvenció del programa EMCORP que va ascendir a 100 726,38€, i amb la qual es va contractar  4 oficials de pintura i 2 oficials de fusteria. Estes persones van dur a terme, durant un període de sis mesos, treballs de conservació i millora de l'equipament urbà.

En l'exercici 2018/2019 l'Ajuntament va rebre una subvenció de 98 146,67 euros per a la contractació de 6 pintors. La seua comesa va ser també la pintura de l'equipament urbà, en general.

Pujar