elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb un projecte local de fabricació de 1.300 protectors facials

L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb un projecte local de fabricació de 1.300 protectors facials
  • Vora 60 persones del municipi participen en la impressió 3D de màscares protectores que es destinaran a l'Hospital de Sagunt i a residències de majors

L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb un projecte solidari local de fabricació de 1.300 protectors facials. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha informat este matí en roda de premsa, acompanyat pel promotor del projecte a Sagunt, Rubén Giménez, d'esta iniciativa que ajuda a pal·liar la falta d’este tipus de proteccions per a evitar contagis.

Des de l'Ajuntament, després de la primera posada en contacte amb Rubén Giménez, l'alcalde ha afirmat «vam agafar el testimoni, ens encarregàrem d'apadrinar-la i la iniciativa està en marxa, ja que l'Hospital de Sagunt està disposat a acceptar 1.300 protectors facials. Per este motiu, el grup que lidera Rubén ja està treballant en això i esperem que en poc temps tinguem eixos protectors facials disponibles per al seu ús en hospitals i residències».

Rubén Giménez ha destacat que es tracta d'un «projecte solidari d’àmbit nacional i vaig decidir organitzar un grup sols per a la zona de Sagunt, ja que el material de València ací no arribava». Giménez ha afirmat que l'equip, format per quasi 60 persones, disposa de 38 màquines que els permeten imprimir diàriament fins a 30 màscares protectores. A més, ha assegurat que s'està treballant a millorar la comoditat d'estes màscares i en la logística «perquè els makers no hagen d'eixir de les seues cases per a entregar els protectors, que siguen recollits per a la seua posterior desinfecció i lliurament al personal sanitari de l'Hospital de Sagunt».

Per part de la Generalitat Valenciana es va promoure fa uns dies una iniciativa públic-privada amb la qual se sol·licitava a les persones que tingueren impressores 3D, foren particulars o empreses, que crearen grups de reacció ràpida a la disposició de les necessitats de la sanitat pública, anomenats Coronamakers, per a evitar qualsevol desproveïment. L'ús de protectors facials és recomanable per a personal sanitari que estiga en contacte amb persones infectades pel virus, ja que protegix de qualsevol esquitxada en els ulls amb líquids infectats, com per exemple gotes de saliva.

Per este motiu, es fa una crida a tota persona que posseïsca una impressora 3D o materials que puguen aportar per a esta labor, que es posen en contacte amb l'Ajuntament de Sagunt per a unir-se a l'equip. Des del Consistori es recorda el telèfon habilitat per a participar en el projecte de voluntariat i d'atenció ciutadana, 962655858 opció 1. «Estan col·laborant mèdics, enginyers, advocats, dissenyadors, etc., de tots els camps i edats i és alguna cosa que jo no m'esperava, que s'estiga aconseguint tant entre tots», ha assegurat Giménez.

D'altra banda, l'Hospital de Sagunt va rebre el divendres material extra i ahir va rebre un altre carregament. Pel que sembla, esta setmana arribaran proveïments internacionals per a la sanitat pública, per la qual cosa hui dia el subministrament està garantit. Les residències també depenen del subministrament de l'Hospital, per la qual cosa els seus subministraments també estan garantits. A més, l'alcalde també ha agraït les donacions, en este cas de SumiPort, que ha entregat 500 guants per a Policia Local i Policia Nacional.

L'alcalde ha explicat, a més, que, en esta situació, l'Hospital de Sagunt NO accepta màscares casolanes, només accepta màscares degudament homologades, per a poder protegir correctament als seus professionals, tal com ho exigix el Ministeri d'Indústria. A més, es recorda que la confecció de màscares no és un motiu per a augmentar les eixides al carrer. La Policia Nacional no permet que cap persona vaja de casa a casa oferint màscares o recollint material per a confeccionar-les, perquè només s'aconseguiria augmentar l'exposició i el perill de contagi.

Pujar