elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt col·labora en la divulgació científica en els instituts de la localitat

L'Ajuntament de Sagunt col·labora en la divulgació científica en els instituts de la localitat

  Les regidories de Cultura i d’Educació de l'Ajuntament de Sagunt col·laboren amb la divulgació científica promoguda per l'associació Sapiencia. Este matí l'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura i d'Educació, José Manuel Tarazona, han assistit a la primera d'un total de 10 xarrades de divulgació de la ciència les quals tindran lloc a l'IES María Moliner, l’IES Camp de Morvedre, l’IES Eduardo Merello i l’IES Jorge fins el pròxim divendres 24 de maig.

  L'institut María Moliner ha sigut l'encarregat d'acollir la primera de les xarrades ‘El sentit de les plantes’, impartida pel professor Aurelio Gómez Cadenas de la Universitat Jaume I. Entre les persones assistents ha destacat Yolanda Blasco, professora de l'IES María Moliner, la qual ha sigut seleccionada enguany per l'alumnat com una de les 50 millors docents de la Comunitat Valenciana.

  Durant esta edició, les xarrades impartides per quatre científics i quatre científiques faran que els estudiants descobrisquen àrees tan diverses com la cosmologia, la ciència de les dades, el comportament de la llum o la biotecnologia, amb títols tan suggeridors com ‘Desafiant a Einstein’ o ‘Descobrint el camí de la llum’. Així mateix Sapiencia desitja contribuir a la important labor que suposa despertar l'interés per la ciència entre els més joves.

  El regidor de Cultura i Educació ha manifestat que "com a Ajuntament el que volem dins del nostre programa educatiu és entrar en matèria de divulgació científica perquè l’alumnat tinga interés d'estudiar dins de l'àmbit de les ciències i conéixer-les de prop".

  Tarazona ha explicat a l'alumnat que a l'IES María Moliner han estudiat "persones molt destacades en l'àmbit científic i que duen a terme un projecte molt interessant com és Sapiencia que s'encarrega de realitzar activitats relacionades amb la divulgació científica". A més, el regidor de cultura ha manifestat que les xarrades són impartides per quatre professors i quatre professors: "Volem que tots vosaltres tingueu a les dones com un model, també, per a arribar molt lluny dins del món de l'educació. Us anime a que desperte en vosaltres el concepte de l'estudi de la ciència que hui dia és tan important, no solament en l'àmbit educatiu, sinó també en el cultural", ha finalitzat José Manuel Tarazona.

  Per part seua, l'Alcalde de Sagunt s'ha dirigit a l'alumnat als qui els ha contat que "esta és una ciutat que intenta progressar, és la nostra obligació com a humans. Progressem amb l'àmbit de la cultura, el de la política, l'economia i l'esport. Però moltes vegades se'ns oblida que un dels factors més importants del nostre progrés és la ciència. Els objectius de la humanitat són els mateixos que antany progressar i tindre més qualitat de vida, per al que la ciència és un factor fonamental. En definitiva, busquem ser més feliços".

  "Estic agraït a este treball generós de tanta gent i esperem que el disfruteu i l’aprofiteu", ha indicat Fernández, que ha animat als estudiants a que aprofiten "el moment i cada oportunitat perquè cada dia que passa, no torna. És important que no deixeu passar cap dia sense aprendre coses noves per a tindre una bona vida i un bon futur".

  Cal assenyalar que aquesta iniciativa serà una important activitat complementària al festival Pint of Science Sagunt 2019, que se celebra aquesta setmana del 20 al 22 de maig. Sagunt s'uneix a través d'aquest esdeveniment a altres 72 ciutats espanyoles, i unes 400 a tot el món, en tres jornades en les quals la ciència serà la protagonista.

  Pujar