elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joventut programa les jornades Stranger Tics sobre l'ús educatiu i responsable de les noves tecnologies i de les xarxes socials

Joventut programa les jornades Stranger Tics sobre l'ús educatiu i responsable de les noves tecnologies i de les xarxes socials

    La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa unes jornades sobre l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, i els sues possibles usos educatiu en la infància i en la adolescència. Sota el nom d'Stranger Tics, estes jornades pretenen fer reflexionar sobre què està passant en les nostres vides davant els canvis tecnològics tan ràpids i profunds, a més de disposar d'un espai de comunicació en què els jóvens i els adults posen en comú els seus punts de vista. Sense perdre de vista una visió educativa en l'ús de les tecnologies. Esta iniciativa s'ha enfocat en dos dies, el 4 de maig, amb activitats dirigides al sector educatiu (professorat, famílies i Ampas), y el 5 de maig, en este cas dirigides a jóvens i a les seues families.

    Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, "amb estes jornades volem reduir la bretxa generacional entre els jóvens i les seues famílies que provoca l'ús de les noves tecnologies. No es tracta d'alertar i prohibir les xarxes socials sinó de tutelar l'ús d'estes noves tecnologies i de fer-ne un ús responsable. Les TICS han vingut per a quedar-se i amb Stranger Tics volem facilitar eixe debat inter-generacional, a més d'oferir unes pautes de comportament a l'hora de consumir tecnologia".

    Així, el 4 de maig les jornades comptaran amb l'assistència d'Andrés Cebrián, professor de matemàtiques en secundària i creador del canal de Youtube "Mates con Andrés" que ens parlarà de la importància d'introduir les tecnologies en l'aula i en l'aprenentatge diari dels jóvens. En el seu videoblog, Cebrián tracta de millorar l'aprenentatge d'esta assignatura des d'un punt de vista didàctic i divertit.

    A més es presentarà Consum Academy, material pedagògic elaborat per la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de la subdirecció de Consum. Un material elaborat per part de l'equip de dos dels programes de la regidoria de Joventut, el de Corresponsals del Casal Jove i el Morvedre Multimèdia i que servirà de suport al professorat per a treballar amb l'alumnat com estem afrontant el consum de la tecnologia. Finalitzaran les jornades amb un taller pràctic on es donaran a conéixer aplicacions de mòbil per a professorat i alumnat que els ajudarà a millorar el seu rendiment i treball. Els assistents rebran un certificat d'assistència. El termini d'inscripció finalitza l'1 de maig i les inscripcions es realitzen enviant un correu electrònic a joventut@aytosagunto.es.

    Quant al 5 de maig, més enfocat als propis adolescents i xiquets, es poden trobar activitats com:

    - Tallers pràctics on les famílies poden aprendre aplicacions i consells pràctics sobre l'ús de les tablets, la seguretat i privadesa en xarxes socials o com controlar la teua vulnerabilitat en Internet (Quant sap internet de tu)

    - Per als majors d'11 anys que s'estiguen iniciant en el fenomen youtuber, poden inscriure's en la nostra Escola de Youtubers on aprendran tècniques de tot el procés d'elaboració d'un vídeo: guió, interpretació, edició de vídeo i marqueting social. I en acabar les seues famílies i altres interessats podran participar en la xarrada "Vull ser youtuber", on analitzaran els pros i els contres del fenomen youtuber.

    - Per a qui ja té un canal o vídeo però no s'atrevix a usar-lo o vol que algú li assessore, pot enviar el seu projecte i participar en el Youtuber Lab (bases en llunaplena.saguntjove.es) on rebrà assessorament d'experts en les diferents matèries com Perxitaa (jove youtuber valencià amb 15M subscriptors).

    - Tancarem la vesprada amb un debat inter-generacional en el qual s'enfrontaran jóvens i adults per a donar-nos la seua particular visió de les tecnologies i la mostra de youtubers socials en la qual es podran veure diferents iniciatives socials i es valorarà el treball realitzat per youtubers com "El Renao" com a millor youtuber valencià, "No hi havia a València..." amb Premi al millor canal de contingut social, entre d'altres.

    Pujar