30 de novembre de 2020 30/11/20

Joventut consolida una gran participació en la Cavalcada dels Reis d'Orient

  • Al voltant de 1200 persones entre voluntaris, empreses, col·lectius i associacions van col·laborar perquè els més xicotets pogueren gaudir d'una cavalcada més inclusiva

El més xicotets van tornar a disfrutar, el passat 5 de gener, dels actes programats amb motiu del Dia de Reis 2020. La delegació de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt va preparar, un any més, el desembarcament dels Reis d'Orient al port marítim, diverses recepcions i la tradicional cavalcada en els dos nuclis de la ciutat.

«Crec que en els últims anys hem fet un salt de qualitat en les dos cercaviles amb la presència de grups de teatre i amb una major participació de la societat civil i també dels xiquets i xiquetes, a través de les AMPA o dels grups de dinamització del Casal Jove, que donen molta riquesa i colorit a les desfilades», ha assenyalat el regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro.

Durant el matí del diumenge, el moll va estar ple d'activitats infantils, com inflables, tallers i música mentre s'esperava l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar els quals, eixe mateix matí, van visitar Almardà i Baladre.

Ja de vesprada va tindre lloc la tradicional Cavalcada de Reis, el tema de la qual enguany va ser els viatges d'aventures al voltant del món. En primer lloc va transcórrer pel Port de Sagunt, amb un recorregut que va acabar en el Triangle Umbral on els Reis d'Orient van ser rebuts amb una actuació teatral. Més tard va ser el torn de recórrer el nucli de Sagunt el recorregut del qual va finalitzar a la plaça Major amb l'Adoració dels Reis en el pesebre vivent a càrrec de Passió per Sagunt.

Cal destacar que en la tradicional Cavalcada, prop de 1200 persones entre voluntaris, empreses, col·lectius i associacions van col·laborar perquè els més xicotets pogueren disfrutar d'una cavalcada més inclusiva. D'altra banda, gràcies a la Cavalcada Oberta, proposta per la regidoria de Joventut i Infància, es va aconseguir una alta participació de la ciutadania. En les dos cavalcades van participar un total de 12 entitats locals, entre falles, cases regionals, clubs esportius, etc.

En este sentit, Sampedro ha valorat de forma molt positiva la Cavalcada de Reis «tant pel resultat de les dos cercaviles com per tot el procés que es porta desenvolupant durant els últims dos mesos, sobretot, amb les AMPA i els grups de dinamització del Casal Jove, però també amb la resta d'entitats culturals i socials, com a falles, clubs esportius o altres associacions, que s'han bolcat amb les desfilades. També ha sigut un èxit la iniciativa de Cavalcada Oberta i la presència de les companyies de teatre com Xarxa Teatre, La Fam, Airshow, Décimo Arte, Iknotiz o La Niña Cristal, que juntament amb les ‘batukades’ de Green Gos o els Dolçainers dels Germans Caballer li han donat molta vistositat i color, i un plus de qualitat a les dos cavalcades».

Així mateix, la Regidoria de Joventut i Infància per celebrar esta festivitat va dur a terme la iniciativa Cavalcada Inclusiva, amb l'objectiu que persones amb diversitat funcional tingueren un espai preferent tant en la desfilada de la cavalcada com per disfrutar des de fora de l'esdeveniment.

Finalment el delegat de Joventut i Infància ha volgut destacar la intervenció de les més de 1200 persones en les desfilades «el que suposa una de les activitats amb més participació de les que organitza l'Ajuntament, que ha comptat amb molta faena i dedicació, principalment dels treballadors i tècnics del departament, però també per part de les empreses, associacions i resta de persones que han format part en esta edició».

Pujar