7 de desembre de 2019 7/12/19

Jóvens de Millau i Sagunt participen en un intercanvi

Jóvens de Millau i Sagunt participen en un intercanvi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Jóvens de Millau i Sagunt participen en un intercanvi - (foto 2)

  Set jóvens de Millau participaran de l'11 al 18 de juliol en un intercanvi amb jóvens de Sagunt, organitzat per les delegacions de Joventut de tots dos ajuntaments. Durant la seua estada conviuran amb famílies de Sagunt i realitzaran activitats a l'aire lliure, aquàtiques i algunes organitzades en el Casal Jove, a més de conéixer els racons de la ciutat.

  Este dijous, 11 de juliol, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; i la regidora d'Agermanament, María José Carrera; han rebut els jóvens i els seus monitors en el Centre Cívic Antic Sanatori. També va assistir el regidor de l’equip de govern Javier Raro.

  Darío Moreno ha afirmat que és "un dia feliç" perquè Sagunt acull estos jóvens provinents de Millau. "Això sempre és motiu per a celebrar perquè festegem la germanor entre les nostres ciutats, però alhora és gent de fora que ve a conéixer la nostra ciutat, que genera amistats i que esperem que perduren per a tota la vida. Per part de l'Ajuntament, donem tot el nostre suport a este tipus d'iniciatives i a este tipus d'intercanvis".

  L'alcalde ha agraït, a més, "als estudiants i a les famílies que oferixen les seues cases i faciliten que es creuen estos programes d'intercanvi que són molt més que un intercanvi cultural i que enriquixen la nostra societat i la nostra ciutat".

  Per altra banda, Guillermo Sampedro ha declarat que Sagunt és una ciutat acollidora i “intentem enfortir l'agermanament que tenim amb Millau amb accions com esta. L'any passat un grup de jóvens de Sagunt van estar una setmana a Millau i ara ens toca a nosaltres rebre els adolescents de la ciutat francesa. Els hem preparat un planning perquè coneguen tota la riquesa de la ciutat, sobretot, les platges, però també la riquesa cultural del patrimoni històric, patrimoni industrial, etc. També hem previst alguna acció conjunta amb els adolescents de Sagunt per a enfortir eixe agermanament i alguna visita a València".

  Durant l'intercanvi vénen acompanyats per dos monitors que aprofitaran el viatge per a preparar accions futures en matèria de joventut. Esta activitat els permet la immersió en la llengua i cultura espanyola i valenciana, per la qual cosa és una experiència formativa per a ells i elles.

  ocultar
  Jóvens de Millau i Sagunt participen en un intercanvi
  Pujar