24 de novembre de 2020 24/11/20

Investigats per robar 10.000 quilos de taronges a Sagunt

Investigats per robar 10.000 quilos de taronges a Sagunt - (foto 1)
  • El valor de les taronges sostretes estarien amb un valor en el mercat d'al voltant dels 7.000 euros

Dins dels serveis establits de manera permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d'aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la investigació d'un home i una dona de 23 i 29 anys i nacionalitat espanyola, per un delicte continuat de furt de taronges entre els mesos de desembre i gener.

Per part de l'Equip ROCA de Sagunt, s'inicia l'Operació “ROCLEMAN”, per a l'esclariment inicialment d'un delicte de furt de taronges de la varietat "CLEMENULES" amb valor en el mercat d'al voltant de 7.000euros, ocorregut en el terme municipal de Sagunt.

Després de les perquisicions i indagacions practicades, es va aconseguir identificar als suposats autors dels fets. Els serveis realitzats donen el seu fruit a principis del mes de febrer, quan els autors són sorpresos “in fraganti” en la mateixa finca quan es disposaven a “començar” la recol·lecció de cítric de la finca situada en la zona de Mangrano. En aquest acte va ser aprehés material d'il·luminació usat pels autors en dies anteriors. D'igual manera es va poder corroborar que era el mateix vehicle sobre el qual s'investigava, perfectament preparat per a la càrrega del fruit a granell.

El perjudicat, veí d'una localitat de Castelló, havia formulat quatre denúncies diferents amb diferents dates i quantitats de furt, resultant fins a aqueix moment haver sigut sostrets un muntant de 10000 kg de clemenules, per un valor aproximat de 7.000 euros.

Als autors, un home i dona de nacionalitat espanyola, se'ls imputa un delicte continuat de furt de cítrics.

Per a la recollida del cítric no usaven, com és de manera habitual, cabassos, sinó que utilitzaven bosses de ràfia de grans dimensions de les utilitzades en els supermercats.

Una vegada més, aquests operatius se sumen a les nombroses actuacions realitzades per la Guàrdia Civil de València, en les quals s'ha aconseguit esclarir fets delictius relacionats amb productes del camp dins de la província de València.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància de Sagunt.

Pujar