elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre inicien tres nous cicles formatius de grau mitjà i superior en este curs

Els instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre inicien tres nous cicles formatius de grau mitjà i superior en este curs
  • La nova formació tècnica són el cicle Superior de Transport i Logística, el cicle Superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma i el cicle Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha concedit tres nous cicles formatius als instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre de Sagunt, per al període escolar 2020-2021, segons ha informat el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona. Concretament les formacions professionals són el cicle de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma; el cicle de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia i el cicle de grau superior de Transport i Logística.

Concretament, l'Institut Jorge Juan impartirà per a este curs dos nous cicles formatius. El primer d'ells, el cicle de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia, de la família professional de Sanitat, que tindrà una modalitat semipresencial. Amb esta formació els nous alumnes podran exercir diverses ocupacions de l'àmbit sanitari, com els de Tècnic en Farmàcia; Tècnic Auxiliar de Farmàcia; Tècnic de Magatzem de Medicaments; Tècnic en Farmàcia Hospitalària; o Tècnic en Establiments de Parafarmàcia. Segons informen des del departament d'Educació, les persones interessades, en uns dies, podran realitzar la preinscripció de manera telemàtica, a més podran consultar l'anunci i informació a través de la pàgina web del mateix centre https://mestreacasa.gva.es/web/iesjorgejuan.

Este institut que compta amb més de 1.800 alumnes també acollirà el cicle de grau superior de Transport i Logística, de la família professional de Comerç i Màrqueting. Per a este justament, la preinscripció ja s'ha fet, segons informa el delegat, a més de considerar que va tindre un gran acolliment, ja que es van esgotar les places per a este curs. Així mateix, amb esta nova formació es donarà resposta a les necessitats laborals d'empreses situades a la comarca que desenvolupen la seua activitat productiva dins de l'àmbit de la logística i el transport.

D'altra banda, l'IES Camp de Morvedre és un altre dels instituts triats per la conselleria per a incorporar un nou cicle, com és de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma, de la família professional d'Informàtica. Amb este cicle les persones podran especialitzar-se en ocupacions tècniques per desenvolupar aplicacions informàtiques per a la gestió empresarial i de negoci. A més, de desenvolupar aplicacions de propòsit general o crear aplicacions en l'àmbit de l'entreteniment i la informàtica mòbil. Per tant, l'especialització en este cicle també va encaminada a cobrir importants necessitats laborals i productives que actualment requerix el sector empresarial de la comarca. Per a cursar este cicle, la preinscripció serà de manera telemàtica i les persones podran informar-se i consultar tota la informació relativa al mateix a través de la pàgina https://www.iescamp.es/ o en el mateix centre.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, sobre l'inici d'estos nous cicles formatius ha declarat: «Implantar estos cicles en els nostres instituts que impartixen Formació Professional, permet cobrir necessitats laborals i productives de manera efectiva per al desenvolupament socioeconòmic de la nostra comarca, a causa del gran nombre d'empreses de l'àmbit de la logística, la distribució i del transport que s'està instal·lant en els nostres polígons industrials». També, Tarazona ha considerat que esta proposta millora la competitivitat i la capacitat d'innovació del municipi, a més de respondre a les necessitats laborals en l'àmbit de la salut.

D'altra banda, Tarazona ha agraït tot l'esforç de la Conselleria d'Educació i al director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial per tindre en compte als instituts de la zona per a atendre les necessitats formatives, de naturalesa tècnica, que donen resposta a perfils professionals que demanen empreses de primer ordre, ja que, segons ha ressaltat estes estan apostant per implantar-se en un nus estratègic de comunicacions tan importants com el de Sagunt. «Des del recentment creat Consell Sectorial de la Formació Professional de Sagunt eren sol·licituds que estàvem fent per a cobrir la demanda laboral en este sector», ha declarat.

Finalment, Tarazona ha explicat que la implantació d'estos tres nous cicles formatius de formació professional responen a un estudi del mapa escolar, i tenint en compte factors tan importants com el context empresarial, tecnològic i econòmic de la ciutat i de la comarca realitzat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Pujar