elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Incauten uncauten un paquet a la vora a mar de Sagunt

Incauten uncauten un paquet a la vora a mar de Sagunt
  • Es tractava d'un paquet d'haixix que va aparéixer a primera hora del matí

MÉS FOTOS
Incauten uncauten un paquet a la vora a mar de Sagunt - (foto 2)

Dissabte passat 1 d'agost, al voltant de les 10 del matí, agents de la secció de platges de la Policia Local de Sagunt van ser alertats pels servicis de neteja sobre l'aparició d'un paquet a la vora de la platja de Corinto. Les seues característiques especials, tant d'embalatge com visuals, van fer pensar des d'un primer moment que es tractava d'algun tipus de droga, concretament haixix.

Els agents van procedir a incautar-se del mateix i després d'una exhaustiva inspecció ocular de la zona no van trobar cap altre tipus de paquet o bossa de similars característiques.

Seguidament es van traslladar a l'Hospital de Sagunt per al seu pesatge amb balança de precisió, amb un resultat en humit de 647 grams, procedint a continuació a comparéixer en les dependències de la Guàrdia Civil del Port de Sagunt, on van lliurar la troballa per a la seua remissió al departament de Sanitat, concretament a Farmàcia, a l'efecte de l'anàlisi de la substància i posterior destrucció d'esta.

Per part de la Guàrdia Civil es van iniciar immediatament les diligències pertinents d'investigació en relació amb la droga apareguda. Normalment este tipus de droga és embalada per al seu transport en fardells de diversos quilos de pes i estos, al seu torn, en una espècie de rajoles d'aproximadament de 500 grams, amb cinc tauletes d'uns 100 grams cadascuna, pes establit en sec i que pot variar en funció de les condicions d'humitat, temperatura, etc.

L'haixix és una droga psicoactiva derivada del cànnabis, que s'extrau en desprendre de les flors del cànnabis els tricomes que la cobrixen, té un aspecte sòlid que es fa mal·leable en calfar-lo i produix emocions com eufòria i satisfacció, però també afectació a l'esfera d’allò cognitiu.

En un altre ordre de coses, es dona la circumstància que divendres passat, la policia de platges va alçar tres actes per infracció a la llei 4/15 per tinença i consum de drogues en una de les places de la urbanització Gato Montés d’Almardà.

En este sentit, la regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha manifestat l'agraïment a la col·laboració ciutadana «per detectar qualsevol tipus de conducta, actitud o sospita sobre qualsevol circumstància que facilite el treball de les forces de l'ordre en pro de la seguretat col·lectiva, a més he de ressenyar que la coordinació, en este i altres casos, entre totes les forces de seguretat és garantia d'eficàcia en el manteniment de la seguretat pública». Antonino també destaca el treball de la Policia Local en el seu conjunt i agraix la seua implicació, professionalitat i eficàcia, «així com la seua abnegació en el treball diari en este període tan complicat que ens està tocant viure».

 

Pujar