8 de març de 2021 8/3/21

Igualtat presenta el programa d'actes del '25 de Novembre'

Igualtat presenta el programa d'actes del '25 de Novembre' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Igualtat presenta el programa d'actes del '25 de Novembre' - (foto 2)

  La regidoria d'Igualtat ha presentat este matí el programa d'actes del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Genere. El Saló de Plens de l'Ajuntament ha acollit la presentació de totes les activitats proposades per a enguany, les més destacades són l'exposició 'Jo sóc. Memòria de les rapades', la manifestació del 25N i diferents obres teatrals com a Sorpresas te da la vida.

  La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha presentat els actes que es desenvoluparan durant el mes de novembre i que apostaran per "la diversitat i la cultura". Així, la delegada ha manifestat que "l'àrea d'Igualtat ha treballat intensament per a fer una programació diversa sempre amb missatge feminista. Hem advocat per la cultura com a palanca de canvi i missatge feminista". A més, ha convidat a la ciutadania a participar de les activitats organitzades i al fet que acudisquen a la manifestació del 25 de novembre perquè "el feminisme ha d'estar en els carrers".

  Esta vesprada, segons ha explicat Giménez, s'inaugurarà la XV edició del Concurs de Cartells 'Dia Internacional contra la Violència de Gènere' i es lliurarà el premi al cartell guanyador el lema del qual ha sigut "Vola lliure i sense por", un missatge que l'edil considera ple "d'esperança dins del que és la lluita contra la violència masclista". Dels 15 cartells presentats pels 12 participants (6 homes i 6 dones) va ser el de Eloy Pérez Lara el que es va alçar amb la victòria, en una decisió que "va ser apassionant", segons María Giménez. L'exposició dels cartells podrà visitar-se del 8 al 30 de novembre en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt.

  També este dijous a les 18 hores tindrà lloc la conferència: 'Coeducamos en Igualtat? Som diferents, som iguals...' del Club de Lluita Camp de Morvedre, amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat, en la sala d'actes del Centre Cívic de Port de Sagunt. I s'inaugurarà, a més, en el Mario Monreal, l'exposició 'Jo sóc. Memòria de les rapades' de Art al Quadrat. Organitzada per la regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.

  Divendres que ve 16 de novembre a les 19 hores es representarà en el Mario Monreal Nora de Jessica Fortuny i organitzat per Igualtat. I el dilluns 19 es projectarà el documental Nagore en el saló d'actes del Centre Cívic de Port de Sagunt. Organitza la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt i l'Associació Cultural Nautilus.

  Així mateix, el dimecres 21 hi haurà una xarrada sobre els drets de filles i fills de les dones víctimes de violència de gènere, en les dependències municipals de l'àrea d'Igualtat de Port de Sagunt. I el dijous 22, tindrà lloc l'acte del XV Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere '15 anys de Pacte al nostre municipi' en el Casal Jove de Port de Sagunt. Tots dos esdeveniments organitzats per la regidoria d'Igualtat.

  El divendres, 23 de novembre a les 17.30 hores a València, els més xicotets tindran el taller 'Stop violència de gènere', a càrrec de Rebombori Cultural en la biblioteca Cronista Chabret de Sagunt. L'esdeveniment està organitzat pel departament municipal d'Arxius i Biblioteques. I el dimarts 27 es projectarà a les 19 hores el documental Elles decideixen de la directora Xiana Yago en la Sala d'actes del Centre Cívic de Port de Sagunt. El documental ha sigut organitzat per la regidoria d'Igualtat.

  Un altre dels actes més rellevants és la manifestació convocada el dissabte 25 de novembre, a les 18.30 hores, en la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt. Una manifestació convocada pel Consell de la Dóna i Moviment EVA, en col·laboració amb la regidoria d'Igualtat.

  Finalment, el dimecres 28 de novembre s'organitzaran diverses obres teatrals com a Sorpreses et dóna la vida, muntatge col·lectiu, a les 18 hores en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. Organitzat per l'Associació Salut i Oci, en col·laboració amb la regidoria d'Igualtat. A més de Maribel y la extraña familia, a les 18.30 hores en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Este espectacle teatral ha sigut organitzat per l'associació Dones Salut, amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat.

  I a les 19 hores en les dependències municipals de l'Àrea d'Igualtat en el Port de Sagunt, el taller Prostitució: repensar el dret, a càrrec de Ruth Mestre, professora de la Universitat de València i membre de l'Institut dels Drets Humans. Organitzat pel col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març, amb la col·laboració d'Igualtat.

  Pujar