elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat presenta el cartell de la campanya 'Per unes Falles lliures d'agressions sexistes'

Igualtat presenta el cartell de la campanya 'Per unes Falles lliures d'agressions sexistes'
  MÉS FOTOS
  Igualtat presenta el cartell de la campanya 'Per unes Falles lliures d'agressions sexistes' - (foto 2)

  L'Àrea d'Igualtat ha acollit este matí la presentació del cartell de la campanya 'Per unes Falles lliures d'agressions sexistes'. Amb motiu de l'arribada imminent de les Falles, la delegació difondrà el nou cartell tal com van fer l'any passat amb una campanya similar.

  A l'acte ha assistit la regidora d'Igualtat, María Giménez; la regidora de Festes, Asun Moll; les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), Paula Marrón i Inés Miret; el president de FJFS, Rafa Burgos; i la presidenta i vicepresidenta de la Falla La Marina.

  Esta campanya està finançada pel Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, amb el qual tots els municipis reben finançament per a tal fi. Per este motiu, la façana de l'Ajuntament de Sagunt i de la Tinència d'Alcaldia lluirà una lona amb el cartell, a més d'un vinil en l'autobús interurbà Sagunt-Port, Port-Sagunt i en l'autobús a València.

  Els cartells estan disponibles per a totes les comissions falleres que desitgen obtindre'ls i poden recollir-se sol·licitant-los a FJFS o acudint a l'Ajuntament de Sagunt o a la Tinència d'Alcaldia.

  La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha afirmat que "la finalitat de la campanya donada la gran quantitat de gent que es congrega en tot el municipi durant tot el dia en les festes falleres, és conscienciar a la ciutadania perquè visca unes falles diverses, inclusives, divertides, plenes de tolerància i sense cap rastre de masclisme, on no hi haja cap tret de violència ni agressió sexista, homòfoba, xenòfoba o de qualsevol altre tipus, així com qualsevol actitud sexista com: tocaments, comentaris indesitjables sobre la roba, mirades o acudits de mal gust. Cal ressaltar també el fet que: consumir alcohol o qualsevol altra substància, no justifica cap mena de violència ni agressió. Perquè també en falles i sempre: NO és NO."

  Per altra banda, la regidora de Festes, Asun Moll, ha destacat que cada vegada "hi ha més dones amb càrrecs, per molt que semble que els càrrecs de president i vicepresident sol els ocupen els homes. Espere que algun dia hi haja una presidenta de FJFS". Respecte a les agressions sexistes, "pensem que són agressions fortes, però moltes vegades són agressions verbals o sensuals que a les dones ens molesten. Hi ha moltes formes de dir 'bonica' i hem de lluitar perquè estes agressions verbals o sensuals desapareguen".

  La Fallera Major de la Comarca, Paula Marrón, ha assegurat que esta campanya "és una iniciativa molt bona perquè encara que a les falles presumim de ser una festa de casa molt nostra sense moltes agressions ni conflictes, si hi ha un moment en el qual et pugues sentir ofesa, tant homes com dones, cal saber on acudir. Perquè no sempre l'agressió és un tocament, sinó que a vegades paraules, comentaris o mirades ja són agressions. Hem de recordar que no és no, i que tot el que no siga sí, continua sent no".

  Pujar