elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat premiarà amb 500 euros la Falla Més Igualitària de 2018

  Per desé any consecutiu, l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'àrea d'Igualtat, ha obert el termini per a la convocatòria del premi a la Falla Més Igualitària de 2018, que compta amb un premi de 500 euros, augmentant en 200 euros el premi de l'any anterior. Este guardó consistix a premiar a aquella comissió fallera més igualitària a través del monument plantat en el municipi, activitats i llibret, que millor projecten una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries entre les persones amb la finalitat d'aconseguir una societat més justa, lliure i igualitària.

  La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha declarat que amb esta convocatòria "pretenem motivar i emfatitzar totes les iniciatives de les comissions falleres que promoguen la Igualtat entre tots dos sexes, la prevenció i lluita de la violència masclista, i contribuir que des del món de les falles, també s'aconseguisca una societat conscienciada en tots els seus aspectes, més justa i paritària, ja siga des del disseny del monument i ninots, el llenguatge inclusiu, la crítica del llibret, activitats i càrrecs de fallers/as, etc..." i ha recordat que esta és una iniciativa i premi pioner i de referència a la Comunitat Valenciana. "Animem, felicitem i agraïm per endavant les comissions falleres per la seua dedicació i participació, ja que estes accions estan sent cada vegada més notòries i fomenten des de la cultura de les falles, un món més igualitari," ha manifestat la delegada.

  Les comissions falleres que vulguen participar tenen fins al 23 de febrer per a presentar la documentació pertinent. Per este motiu, els projectes presentats han de contindre necessàriament tres aspectes. D'una banda que el monument faller, plantat en el municipi, continga almenys una escena que faça al·lusió explícita al tema de la convocatòria, així com, el jurat tindrà en compte que el conjunt del monument i la seua crítica escrita siguen respectuosos amb la dignitat de les dones i amb el llenguatge igualitari i inclusiu, la qual cosa es valorarà de 0 a 25 punts.

  D'altra banda, es valoraran fins a 40 punts que les activitats que opten al premi tinguen entre els objectius el foment de la igualtat entre les dones i els hòmens i la prevenció de la violència de gènere. Finalment, també es tindrà en compte que el llibret estiga elaborat per la comissió que opta al premi, la temàtica del mateix, així com la inclusió de les dones en els càrrecs de junta directiva de l'entitat, que es valorarà amb fins a 25 punts. Finalment, el jurat valorarà de 0 a 10 punts la coherència del conjunt d'activitats amb el monument i el llibret.

  Segons la convocatòria del premi, l'objectiu del consistori és aconseguir la plena igualtat de la ciutadania dins de la diversitat, per la qual cosa convoca este pioner premi que compta amb deu edicions a Sagunt, la finalitat del qual és fomentar la creació de nous projectes per a les comissions falleres, que, pels seus elements, tractament dels temes i materials empleats, tinguen un concepte igualitari i divers, i contribuir amb açò a la superació de barreres i estereotips.

  Per a més informació sobre el premi https://sede.sagunto.es/es-es/tablonanuncios/paginas/2018_conv_falla_iguala.aspx

  Pujar