31 d’octubre de 2020 31/10/20

La Guàrdia Rural de Sagunt es coordina amb l'equip ROCA de la Guàrdia Civil per a garantir la seguretat en el camp

La Guàrdia Rural de Sagunt es coordina amb l'equip ROCA de la Guàrdia Civil per a garantir la seguretat en el camp - (foto 1)
  • Els dos equips vetlaran per la seguretat tant de les persones que treballen en el camp com dels cultius durant una campanya que s'augura molt bona

La Guàrdia Rural de l'Ajuntament de Sagunt està treballant en coordinació amb l'equip ROCA de lluita contra els robatoris en el camp de la Guàrdia Civil per a garantir la seguretat en el camp durant la pròxima campanya citrícola. Així ho ha comunicat la regidora i presidenta del Consell Local Agrari, Gloria Parra, qui ha explicat que els dos equips vetlaran per la seguretat tant de les persones que treballen en el camp com dels cultius durant una campanya que s'augura molt bona.

Amb la finalitat de planificar esta coordinació i aconseguir una optimització dels recursos de tots dos cossos de seguretat i vigilància, es va produir una reunió a la qual van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, Gloria Parra, el capità de la Guàrdia Civil i comandaments de la vigilància rural i l'equip ROCA.

«La relació amb la Guàrdia Civil continua sent extraordinària i, per tant, els mitjans dels quals disposen els dos equips estaran posats a la disposició d'esta campanya per a la seguretat en el nostre camp», ha manifestat la regidora.

L'alcalde ha explicat que esta coordinació és necessària especialment en estos moments ja que hi ha zones en les quals es cultiven varietats les collites de les quals són primerenques i aconseguixen bons preus. Per este motiu, cal intensificar-hi la vigilància, al mateix temps que es planifiquen les actuacions en tot l'àmbit rural respecte a la protecció també de les persones que es dediquen a l'agricultura com de les infraestructures del camp, com són els motors de reg.

Equip de lluita contra el Robatori en el Camp

Els equips ROCA són unitats específiques de la Guàrdia Civil creats pel Ministeri de l'Interior per a la lluita contra els robatoris en el camp. La seua funció és la d'incrementar la seguretat d'estes explotacions mitjançant una vigilància permanent i una major comunicació amb els col·lectius afectats.

Pujar