6 d’abril de 2020 6/4/20

Grafit, circ i música es donen la mà en la nova escola municipal d'art urbà de la regidoria de Joventut

Grafit, circ i música es donen la mà en la nova escola municipal d'art urbà de la regidoria de Joventut - (foto 1)

  La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa l'Escola d'Arts Urbanes, un espai de formació en activitats creatives de caràcter eminentment urbà dirigit a menors i jóvens. La idea és impartir una sèrie de tallers anuals relacionats amb la música, les arts plàstiques i la dansa. En la present edició, que es planteja des d'un punt de vista experimental, es realitzaran tallers de bateria, grafit, guitarra, batucada i un set de formació per a jóvens on es tractaran diverses disciplines (UrbaMIX), des del grafit fins a la fotografia i les acrobàcies aèries.

  La proposta d'estes activitats es va realitzar l'any passat en el Pla d'Infància i també en el Pla Jove, a petició tant dels grups motors de xiquets i xiquetes com dels propis adolescents que han participat en el Fòrum Jove i en la redacció d'este pla, que va ser aprovat pel Ple Municipal en el mes de juliol.

  Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, "vam posar en marxa fa dos anys l'Escola Municipal de Cinema, que es completa amb la de teatre, i ara creem esta Escola d'Art Urbà, un projecte pilot en el qual intentarem que els joves adquirisquen noves capacitats vinculades a l'art circense, al món del street art, sobretot grafit, i a la música". Per a Sampedro, "en els últims dos anys hem potenciat l'art urbà a través del Festival MésqueMurs i, a més, fent tallers de stencil, de grafits tant per a xiquets com per a adolescents de forma continuada".

  "Ara, iniciem esta escola que suma moltes disciplines, com la música i la percussió, el circ, la fotografia o el grafit. Amb açò, a més, complim amb una demanda que la pròpia gent jove del municipi ens havia fet i que havíem inclòs en el Pla Jove i el Pla d'Infància", explica Sampedro.

  Des de la regidoria de Joventut s'assenyala que en funció de l'experiència d'enguany és possible que s'amplie l'oferta en el futur, donada la gran demanda d'este tipus d'iniciatives. El termini d'inscripció estarà obert fins al pròxim dia 26 d'octubre en els serveis municipals de Joventut.

  Pujar