elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Gabinet de Promoció del Valencià inicia la campanya ‘Ajunta’t’

El Gabinet de Promoció del Valencià inicia la campanya ‘Ajunta’t’
  • Este voluntariat lingüístic pretén impulsar i potenciar el valencià entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Sagunt

MÉS FOTOS
El Gabinet de Promoció del Valencià inicia la campanya ‘Ajunta’t’ - (foto 2)

El Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt inicia la campanya ‘Ajunta’t’, la qual es basa fonamentalment en un voluntariat lingüístic pel valencià per a tot el personal de l’Ajuntament. Amb esta iniciativa es pretén que totes aquelles persones que saben valencià i que no el parlen de manera habitual, però que sí els agradaria, puguen practicar i millorar esta destresa, concretament la seua expressió oral, gràcies a l’ajuda dels seus companys i companyes. L’objectiu principal és normalitzar l'ús del valencià entre el personal de l'Ajuntament.

Tal com explica la seua regidora, Maria Josep Soriano, «sabem que hi ha moltes persones valencianoparlants que treballen en l’Ajuntament i moltes d’altres que voldrien parlar-lo però no tenen amics o un entorn que els ho facilite. Però, i si els mateixos companys foren eixes parelles lingüístiques? Nosaltres volem crear vincles lingüístics mitjançant un procés molt senzill i flexible: una forma és fer parelles que queden en línia, el dia i l’hora que acorden per parlar en valencià, com es fa en el Voluntariat Virtual pel Valencià. Però també, simplement, podem parlar valencià quan ens trobem al nostre lloc de treball, als corredors, en les reunions... És a dir, quan ens ajuntem en l’Ajuntament».

Durant la campanya, el Gabinet de Promoció de Valencià repartirà xapes per a distingir els voluntaris que volen pertànyer a ‘Ajunta’t’. La xapa vermella pertany als ensenyants, que assumiran el compromís de dirigir-se als companys en valencià i la xapa groga la portaran els aprenents que volen parlar, escoltar o millorar la seua expressió oral en valencià. 

La regidora anima el personal de l’Ajuntament a «ajuntar-se en valencià», ja que ella també treballa activament en esta campanya per millorar i impulsar la parla valenciana dins de la institució.

Si pertanys al funcionariat de l’ajuntament i vols “Ajuntar-te en valencià”, sols has d’enviar un correu a gpv@aytosagunto.es, informant de si vols ser aprenent o ensenyant.

Pujar