elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La II Fira de Formació Professional es desenvoluparà del 27 al 29 d’abril en el Campus Virtual FP Sagunt

La II Fira de Formació Professional es desenvoluparà del 27 al 29 d’abril en el Campus Virtual FP Sagunt
  • Més de 2.000 alumnes de 24 centres educatius de la comarca del Camp de Morvedre i, limítrofes, participaran en la Fira que dinamitzarà la FP en la nostra comarca

El departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt  ha organitzat la segona edició de la Fira de Formació Professional. Sota el lema "Formació Professional: camins de futur, per a totes i tots", té com a objectiu la potenciació i dinamització de la Formació Professional a la nostra comarca. Compta amb el patrocini de DUALIZA i la participació la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. La Fira també compta amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa Sagunt.

En esta ocasió la fira canvia de format i s'adapta a la nova situació, per la qual cosa, es desenvoluparà l'activitat principalment mitjançant l'entorn virtual, en xarxa. Hi haurà presentació de projectes formatius de cada un dels centres, taules redones i conferències que abordaran temes transversals de l'FP, com la Formació Professional Dual o la Igualtat en els processos formatius i professionals.

També hi ha una participació activa, del CEFIRE de Sagunt, els centres de Sagunt com són l'IES Jorge Juan, IES Camp de Morvedre, IES Eduardo Merello, IES Clot del Moro, Secció del Jaume I i IES María Moliner, l'Escola Oficial d'Idiomes, el Conservatori de Música Joaquín Rodrigo, mitjançant l'elaboració de material audiovisuals i didàctic així com els sindicats CCOO, STEPV i UGT i la col·laboració d'ASECAM i d'altres empreses. També han participat en la preparació de la Fira de l'FP, els Instituts d'educació secundària d'altres poblacions, com: IES Puçol, IES Jérica-Viver, IES Alto Palancia (Sogorb), IES Massamagrell i l'IES Gilabert de Centelles (Nules). A més a més, 24 Instituts i Centres Educatius de Secundària visitaran la II Fira FP de Sagunt en aquestes dates.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, Jose Manuel Tarazona, ha declarat que «La II Fira de la Formació Professional és un instrument potent per a dinamitzar l'oferta formativa de l'FP en el nostre municipi. De tal manera s'ha creat un espai virtual, en xarxa on l'alumnat que ha de triar la seua orientació formativa i professional pot d'una manera activa participar-hi i interactuar amb la resta de centres i altres entitats que presenten la seua oferta i acció formativa. Tindran a l'abast a especialistes de reconegut prestigi com Jorge Arevalo i tractarem temes d'actualitat. Agrair a DUALIZA la seua contribució amb el seu conveni de col·laboració per valor de 7000 euros i per descomptat al departament d'Educació de l'Ajuntament, a les entitats col·laboradores i sobretot, als centres educatius i els seus equips de treballs perquè la implicació de l'alumat i el professorat ha sigut fonamental. La qualificació professional és clau en l'ocupació i el creixement socioeconòmic de la nostra comarca».

La fira s'inaugurarà el pròxim dia 27 d'abril a les 9.30 h amb l'acte d'obertura, en la que intervindran: José Manuel Tarazona, regidor d'Educació de Sagunt, Teresa García, Directora General d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Manuel Gomicia, Director General de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Enric Nomdedéu, Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de LABORA i Darío Moreno, Alcalde de Sagunt.

Aquest mateix dia, a les 18 hores, el Sr. Jorge Arévalo, Viceconseller de Formació Professional del Govern Basc donarà una conferència en la idea "Panorama actual de la Formació Professional. Perspectives de Futur al voltant d'un tema actual referent a la formació professional".

Cal dir que les ponències i les taules redones seran accessibles en Streaming mitjançant la plataforma de la Fira.

El dimecres dia 28, està previst celebrar a la Fundació Bancaixa (Casa de Cultura Capellà Pallarés) un acte de reconeixement a l'alumnat que va participar en l'anterior edició dels premis "Fem Futur FP", patrocinat per la Fundació SECOT (sèniors espanyols per a la cooperació tècnica) amb alumnes dels IES Camp de Morvedre i Jorge Juan. A continuació hi haurà una taula rodona per abordar el tema "Formació Professional Dual" amb la intervenció de diferents agents formatius i professionals.

Per al dijous dia 29 d'abril està prevista la celebració d'una altra taula rodona centrada en la "Igualtat i Formació Professional" per abordar la igualtat en l'orientació formativa i professional des de diferents vessants.

Durant aquests dies participaran 24 centres educatius i 2000 alumnes , dels quals 10 han aportat vídeos explicatius dels graus que hi imparteixen. A banda, també comptem amb la participació de tres sindicats : UGT, CCOO i STEPV i empreses com Thyssenkrupp, ENCAMINA o Digital Inter-fax amb audiovisuals sobre l'FP Dual.

Durant els dies de la Fira, l'alumat visitarà cadascú de les audiovisuals que han elaborat els IES que impartissen Formació Professional, reflectissen el que fa cadascú d'una manera pràctica en cada grau i també ha posat imatges de com s'aplica el coneixement que han rebut durant la formació.

La plataforma digital, gestionada per METRIC_SALAD, també inclou apartats i enllaç a continguts elaborats pels Departaments d'Orientació dels Instituts i de FOL amb informació sobre famílies professionals, itineraris acadèmics i professionals, aspectes orientats cap a l'orientació vocacional, cerca d'ocupació, prevenció de riscos laborals entre d'altres.

Està orientat a la participació també de les famílies, pares, mares o tutors que en puga accedir a la plataforma i obtindré més informació en matèria de Formació Professional que siga d'interés. Els materials estaran disponibles en la plataforma durant un mes.

Si vols conéixer l'FP  hi pots accedir mitjançant aquest enllaç: https://firafpsagunt.es/

Pujar