elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza el pla d'ocupació 2017-2018 de Servicis Socials

  • Un total de 15 persones s'han beneficiat del pla que ha comptat amb una partida de 200.000 euros destinats a afavorir la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social

El departament de Servicis Socials de l'Ajuntament de Sagunt dóna per finalitzat el pla d'ocupació 2017-2018. Després de sis mesos de treball, les 15 persones beneficiàries d'este pla han acabat el període de treball que els va oferir el consistori.

En els pressupostos municipals de la delegació de Servicis Socials dels últims anys es consigna una partida de 200.000 € destinada a afavorir l'accés a l'ocupació a persones que per les seues condicions i circumstàncies poden trobar-se en situació de vulnerabilitat social, fonamentalment per les dificultats d'accedir a l'ocupació i per tant a les prestacions del sistema d'ocupació, tal com la prestació per desocupació, el subsidi o la renda activa d'inserció.

La regidora de Servicis Socials, Mónica Caparrós, assegura que estes accions "són les que ens animen a seguir endavant i posar tots els nostres esforços en aconseguir una societat més justa i igualitària. Sempre treballant per i per a la inclusió de les persones i en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania". Els llocs que han ocupat els 15 treballadors i treballadores han sigut dos treballadors socials, cinc tècnics superiors en Integració Social i huit auxiliars d'Ajuda a domicili.

El programa Ajuda a domicili s'ha posat en funcionament com a experiència pilot per a persones afectades per diferents tipus de demències que requerisquen de suports complementaris als quals ja reben. Els objectius a aconseguir han sigut millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i la dels seus familiars. El programa es va oferir a 78 persones, van decidir participar 58 i el grau de satisfacció ha sigut elevat, de fet alguna de les famílies beneficiàries ha manifestat la seua voluntat de continuar amb el servici de forma privada, la qual cosa contribuix a la creació d'ocupació estable.

El programa Respir Familiar estava dirigit a les famílies en el nucli de les quals de convivència hi ha membres afectats per una discapacitat intel·lectual. En ell van participar 10 joves en una eixida de cap de setmana. Un altre programa és el d'oci en família en el qual s'ha treballat conjuntament amb pares i fills en la realització d'activitats d'oci i temps lliure, informant i formant als pares i mares dels beneficis que realitzar accions conjuntes té per a l'educació dels seus fills. Van participar 20 famílies en este programa.

El programa d'Intervenció familiar en situacions de risc o d'exclusió social té com a objectiu capacitar als pares i mares en les cures bàsiques d'atenció als seus fills, així com fer-los conscients de les responsabilitats que implica la criança. Un total de 15 famílies del municipi van intervindre. També s'ha dut a terme el programa de Monitor Despertador que es va centralitzar en un barri específic del municipi on es registra el major índex d'absentisme escolar que registren els centres educatius del centre. Els centres educatius han valorat positivament el programa en haver-se produït una reducció de l'absentisme escolar, així com un increment en la responsabilitat dels pares a l'hora de justificar les absències dels seus fills.

D'altra banda, les Aules d'Esplai per a menors s'han realitzat en tres barris del municipi. Les activitats estaven enfocades fonamentalment per a dotar als menors d'habilitats socials, habilitats educatives i de comportament, respecte a la igualtat, respecte a la diferència, etc. En les activitats han participat 35 menors. Finalment, s'organitzaren tallers per a joves en situació de risc, d'habilitats socials, educatives, als quals 20 joves van assistir de forma permanent.

Pujar