elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fase 1 arriba a Sagunt entre il·lusió i incertesa

La Fase 1 arriba a Sagunt entre il·lusió i incertesa
  • L’arribada de la Fase 1 s'ha dut a terme després del cap de setmana amb més denúncies des que es va decretar l'Estat d'Alarma

MÉS FOTOS
La Fase 1 arriba a Sagunt entre il·lusió i incertesa - (foto 2)
La Fase 1 arriba a Sagunt entre il·lusió i incertesa - (foto 3)
La Fase 1 arriba a Sagunt entre il·lusió i incertesa - (foto 4)

Sagunt ha entrat aquesta setmana en la Fase 1 de la desescalada després de no aconseguir-ho la setmana anterior en la qual sí que ho van fer 10 dels departaments de la Comunitat Valenciana. Aquest canvi de fase s'ha produït després d'un cap de setmana amb 141 denúncies per incompliment de les normes, el cap de setmana amb més denúncies de l'Estat d'Alarma.

Poder veure’s cara a cara. L'esmorzar amb els amics. Tornar a la botiga de sempre. Xicotetes coses que han fet que hui Sagunt semblara una ciutat nova. No obstant això, no tots els bars han decidit obrir en el primer dia de la Fase 1, i només han sigut alguns els que li han donat l'oportunitat a la gent de retrobar-se amb els seus sers estimats.

Les noves mesures de seguretat han sigut les protagonistes de la Fase 1 a Sagunt. Bars, botigues, llibreries, biblioteques…tots els serveis han tornat renovats amb nous protocols a seguir. En els bars, també, màxima protecció per als seus empleats. En alguns casos amb guants, màscara i, fins i tot, pantalla protectora.

La preocupació també era una realitat entre els empleats dels bars. “No sabíem al que ens enfrontàvem, ni de clients ni de treball”, assegura Laura, empleada del bar La Viti. A més, Laura afirma que sabent que “el virus no deixa d’estar ací”, és tot més difícil.

L'Ajuntament de Sagunt ja va anunciar que no cobraria l'impost de terrasses als bars i restaurants. En roda de premsa, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha assegurat que se signarà “un decret d'alcaldia que permetrà que els diferents empresaris i empresàries puguen sol·licitar ampliacions de terrassa o puguen sol·licitar una terrassa sense acoblar-se als terminis de l'ordenança”. Una altra ajuda més des de l'executiu que, segons el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, és “dels ajuntaments del País Valencià que més està fent per l'hostaleria”.

Els clients han sigut també els altres beneficiats i agraciats per l’avanç a la Fase 1. Toni i Blas, dos amics s'han retrobat per a prendre el seu típic esmorzar en el primer dia de la nova fase. “Hem aprofitat la primera oportunitat per a esmorzar junts”, confirma Toni.

Relacionar-se, xarrar del dia a dia, de com s'ha gestionat el confinament. Converses que ajuden a eixir del nucli social en el qual es trobava Sagunt fins ara. Toni assegura que això ajudarà a millorar la salut psicològica de les persones, que és “igual d'important que la salut física”.

Els comerços que ja havien obert les seues portes en setmanes anteriors han intensificat les mesures de seguretat a causa de la major afluència de gent que ja es veu als carrers. “Obliguem a entrar amb màscara, netegem amb gel tot el que toca el client i freguem el sòl constantment”, afirma Silvia, treballadora de la llibreria Tres en Ratlla.

Noves mesures, nous hàbits i noves normes que fan que la volta a la normalitat siga peculiar. Una nova normalitat a la qual també van passar divendres passat altres 13 departaments de salut a més del de Sagunt: La Plana, Castelló, València-Arnau de Vilanova/Llíria, València-Clínic/Malva-rosa, Manises, València-Doctor Peset, València-Hospital General, València-La Fe, la Ribera, Sant Joan-Alacant, Elx-Crevillent, Alacant-Hospital General i Elx-Hospital General.

Pujar