elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit en la I Neteja de Platges i Fons Marins del Camp de Morvedre

Èxit en la I Neteja de Platges i Fons Marins del Camp de Morvedre
  • En la jornada, en la qual es van retirar molts quilos de residus, van participar un grup de 50 persones destinades a la neteja de platja i altres 50 destinades a la neteja del fons marí

MÉS FOTOS
Èxit en la I Neteja de Platges i Fons Marins del Camp de Morvedre - (foto 2)
Èxit en la I Neteja de Platges i Fons Marins del Camp de Morvedre - (foto 3)

L'Ajuntament de Sagunt va col·laborar diumenge passat amb UGT-PV del Camp de Morvedre i Federació d'Activitats Subaquàtiques de la Comunitat Valenciana, a més de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer i el Centre de Busseig Costa Palància en la I Neteja de Platges i Fons Marins de Camp de Morvedre. Esta ha sigut una iniciativa d'UGT per a la neteja del litoral costaner comprés entre la zona sud de la platja Racó de Mar de Canet d'en Berenguer, amb el Club Nàutic de Canet d'en Berenguer i la zona Nord de la platja del Port de Sagunt, en la zona de l'espigó de CiudadMar.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, que va participar en els treballs de busseig per a la recollida de residus, ha explicat que: «Va ser una jornada essencial en la qual combinem conscienciació amb el medi ambient, que també inclou al nostre medi marí, amb una actuació de retirada de molts quilos de fem que s'han anat acumulant al llarg de l'estiu a les nostres platges i, també, en el fons marí».

Les zones de neteja han sigut l'escullera de la platja del Port de Sagunt, la del pantalà i la de CiudadMar; a Canet, l'exterior del Club Nàutic, d'esta manera es van poder recollir tots els plàstics i residus que es queden en les roques pels corrents i evitar d'esta manera que arriben a les platges. En este cas, van anar dos grups de 25 bussejadors amb titulacions i assegurances corresponents que s'han encarregat d'esta neteja. En total, han participat 50 persones i també s'ha comptat amb la col·laboració d'embarcacions de socorrisme i emergència com a suport.

D'altra banda, la neteja per la costa s'ha realitzat en les zones del delta del Palància, la zona sud de la platja de Canet, i la zona sud de la platja del Port de Sagunt. Així mateix, s'han centrat sobretot en els espigons de Port Siles, CiudadMar i espigó del pantalà.

«És importantíssim que incrementem eixa preocupació pel fons marí, que és un element essencial per a la sostenibilitat del planeta i que, entre tots i totes, hem de cuidar, tant a nivell individual com també que des de les administracions siguen conscients de la importància de protegir aquests espais naturals», ha afegit l'alcalde.

Així mateix, també va ser una activitat apta per a xiquets i xiquetes en la qual a més va haver-hi un taller específic per a ells sobre residus amb jocs i experiments, que va organitzar el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

Pujar