elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació inicia el període d'admissió per als cursos d'especialització de Formació Professional

Educació inicia el període d'admissió per als cursos d'especialització de Formació Professional
  • El procediment d'admissió es farà via telemàtica i el termini per a realitzar la tramitació és fins al 16 de juliol

  • Com a novetat, enguany s'han implantat dos cursos nous

MÉS FOTOS
Educació inicia el període d'admissió per als cursos d'especialització de Formació Professional - (foto 2)

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt informa de que ja s’ha iniciat el període d’admissió per als cursos d’especialització de Formació Profesional. Estos cursos estan dirigits a persones titulades en FP de grau superior o mitjà que, amb una duració d'entre 600 i 720 hores, impartixen formació d'avantguarda en sectors econòmics emergents. A més a més, permeten aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i ferramentes que demanda el mercat laboral en diferents sectors estratègics.

En este sentit, el delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, ha manifestat que «estos cursos, suposen un avanç qualitatiu i quantitatiu en l'FP de la nostra comarca. De fet, els cursos d'especialització són considerats com els màsters de l'FP pel seu contingut curricular, especialització formativa o crèdits ECTS entre altres aspectes. Per la qual cosa, són una oferta necessària per a donar resposta d'especialització en sectors econòmics emergents i innovadors en la nostra comarca com ara, cultius cel·lulars o intel·ligència artificial i ciberseguretat».

Com a novetat, enguany s’han implantat dos cursos d’especialització: ‘Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació’, en el IES Camp de Morvedre; i ‘Cultius cel·lulars’, en l’IES Jorge Juan. El primer dels quals consistix a definir i implementar estratègies de seguretat en els sistemes d'informació realitzant diagnòstics de ciberseguretat, identificant vulnerabilitats i implementant les mesures necessàries per a mitigar-les aplicant la normativa vigent i estàndards del sector, seguint els protocols de qualitat, de prevenció de riscos laborals i respecte ambiental.

D'altra banda, el curs ‘Cultius cel·lulars’ consistix a obtindre, processar i preservar cultius cel·lulars i tissulars, perquè servisquen com a suport al diagnòstic, als assajos terapèutics, a la cerca de medicaments, a la creació i manteniment de bancs cel·lulars, a la investigació i a altres camps d'interés, mantenint les instal·lacions i equips involucrats en els processos i complint amb les especificacions de qualitat, prevenció de riscos i protecció mediambiental.

Les persones que vulguen obtindre més informació sobre els cicles de formació professional i activitat formativa en els centres on s'impartixen ensenyaments d'FP, poden consultar la pàgina web facilitada pel departament d’Educació de la II Fira d’FP de Sagunt així com el següent  enllaç.

També, per a consultar tots els cursos d’especialització i on poder fer-los es pot consultar este enllaç.

Pujar