elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament municipal d'Activitats ha gestionat dos llicències més en Parc Sagunt

El departament municipal d'Activitats ha gestionat dos llicències més en Parc Sagunt
  • Es tracta d’Alborchata i Sagunto Centro Logístico, que se sumen a les que ja ha atorgat el departament en els últims mesos a les firmes InmoArnedo, Lannutti, Kimer Prestatgeries i les de Mercadona

El departament d'Activitats de l'Ajuntament de Sagunt continua impulsant la concessió de llicències en un dels polígons estratègics de la ciutat, Parc Sagunt. Es tracta d'una de les zones industrials amb major potencial de la comarca i de la província, a les quals se li sumen dos noves llicències aprovades en els últims dies: Alborchata S. L (del Grupo Polo) i Sagunto Centro Logístico. Estes dos noves llicències, se sumen a les que ja ha atorgat el departament en els últims mesos a les firmes InmoArnedo, Lannutti, Kimer Prestatgeries i les de Mercadona.

En concret, la concessió a Alborchata S.L, del Grupo Polo, es materialitza en una parcel·la de quasi 17.000 metres. S'han aprovat les llicències de la primera fase, tant la llicència d'obres com la d'activitat, en este cas, a través d'una Declaració Responsable Ambiental. En esta primera fase només es preveu la construcció de les sitges per a l'emmagatzematge de la xufa, així com una bàscula de pesatge i cabina de control. En total, afecta a 968 metres quadrats. En una segona fase, encara en projecte, procediran a la resta de l'activitat de l'empresa, l'assecat, selecció i envasament de xufes, i l'elaboració de begudes vegetals (en aquest cas, orxata) i altres productes derivats.

D'altra banda, la llicència atorgada a Sagunto Centro Logístico es tracta d'una parcel·la de més de 30.000 metres quadrats. Actualment està aprovada la llicència d'edificació (d'obra) i la llicència ambiental (d'activitat) per a la construcció d'un magatzem logístic de més de 20.000 metres quadrats per a magatzematge de productes diversos. El pressupost d'execució supera els tres milions d'euros i està previst que els treballs acaben en 18 mesos.

El regidor delegat d'Activitats, Guillermo Sampedro, ha manifestat que: «Per a nosaltres, Parc Sagunt és una prioritat i el departament d'Activitats està treballant per a agilitar al màxim l'aprovació de les llicències perquè, d'esta manera, les empreses s'instal·len al més prompte possible i puguen començar a generar llocs de treball a la nostra ciutat».

En este sentit, el regidor ha explicat que «el departament va al dia» amb estes dues llicències que s'han atorgat. «Estem pendents que empreses com Cosmewax o Dacsa ens vagen presentant els seus projectes per a començar a revisar-los i que puguen començar els seus treballs en 2021» ha puntualitzat Sampedro.

Com ha afirmat el regidor delegat, el departament d'Activitats està actualment pendent que dos empreses que tenen parcel·la en Parc Sagunt presenten els seus respectius projectes. Estes empreses són Cosmewax, que es dedica a la fabricació de productes cosmètics i depilatoris, que pretén obrir l'any que ve; i l'altra és Dacsa, que ja ha presentat projecte davant la Conselleria d'Indústria i es tracta d'una empresa que fabrica productes alimentosos a partir d'arròs i dacsa.

Pujar