13 d’agost de 2020 13/8/20

El departament de Joventut i Infància de Sagunt prepara per a abril una diversa programació en línia

El departament de Joventut i Infància de Sagunt prepara per a abril una diversa programació en línia - (foto 1)
  • Les activitats estaran dirigides a tots els rangs d'edat amb els quals treballa la Regidoria i aniran des de concursos de fotografia o de microrelats fins a tallers sobre ‘fake news’ o hàbits de vida saludable

La Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt està preparant una programació en línia per a abril i així mantindre una programació estable amb continguts diaris adaptats a les diferents franges d'edat i tant a grups de treball del Casal Jove com de manera genèrica a tots i totes els i les menors de Sagunt, tenint en compte que des de la Regidoria es treballa de manera transversal perquè l'oci tinga un component educatiu i que la formació es faça de manera lúdica.

La iniciativa tindrà com a eixos fonamentals la informació, qüestions rellevants en funció de cada grup d'edat; la difusió, activitats pròpies o d'altres institucions; i les accions, que consistiran en concursos, reptes o iniciatives pròpies o dels grups de dinamització. En este sentit algunes de les accions previstes seran nodrir amb contingut de les diferents escoles del Casal Jove les xarxes socials del departament; difondre els diferents talents locals sobretot d'aquells artistes que assagen en el Casal Jove amb sessions de micro obert, concerts en línia i activitats de les bandes; o ensenyar les propostes dels grups que vulguen participar en el concurs Morvedre Rock.

Segons el rang d'edat, el grup DinaKids treballarà en xarxa sobre les fake news, hàbits de vida saludable, igualtat, drets, etc., gravaran missatges d'ànim i sobre les funcions del grup i del Consell Municipal de la Infància; els i les adolescents també treballaran el perill de les fake news i s'elaboraran reptes i concursos com per exemple de fotografia “des del balcó” o de microrelats, clubs de lectura, decàlegs de convivència amb adolescents, entre altres iniciatives; per als i les jóvens de fins a 30 anys es faran recomanacions culturals i cada setmana quatre jóvens recomanaran sèries, pel·lícules o videojocs en “oci en temps de quarantena”. Una altra de les iniciatives serà el Balcony Hope per a la qual es publicaran tots els divendres cançons que conviden a l'esperança i l'optimisme. Els diferents perfils activats en xarxes socials del departament són @menudaciutat, @jovesagunt, @forumjove2020 i @HRJove.

Segons el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, amb esta programació que està treballant el departament de Joventut i Infància de manera telemàtica «es busca que les famílies visualitzen l'activitat que fa la Regidoria, així com que els grups motors i de treball mantinguen la programació prèvia a esta crisi, adaptant-la, per descomptat, a les circumstàncies». A més, Sampedro ha recordat que el servici d'atenció telefònica de la Regidoria roman operatiu en el 96 268 34 39, així com altres activitats com l'elaboració dels plans de Joventut i Infància, o la preparació de l’Escola d’Estiu per a este estiu. Amb tot això, ha manifestat el regidor, «el que busquem és mantindre actives les xarxes socials, treballant amb els nostres menors en línia i generant activitat per a ells/as i per a les famílies, tant iniciatives lúdiques com formatives en estos dies de confinament».

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar