elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La delegació de Turisme presenta la Gimcana del Camp de Morvedre

La delegació de Turisme presenta la Gimcana del Camp de Morvedre
  • Es tracta de tres gimcanes que giren al voltant de tres temàtiques diferents com són el Sant Greal, els Pirates del Mediterrani i el Camí del Cid. Per a jugar cal entrar en la web morvedreturismo.es, dins de l'apartat ‘què fer’ i entrar en ‘gimkana’

MÉS FOTOS
La delegació de Turisme presenta la Gimcana del Camp de Morvedre - (foto 2)

La delegació de Turisme presenta la Gimcana del Camp de Morvedre, activitat emmarcada dins del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre. Este pla, alhora, és finançat per Turisme Comunitat Valenciana, pel Patronat de Turisme i per l'Ajuntament de Sagunt.

A l'acte han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno i el gerent de l'empresa Play & Go Experiences, Gersón Beltrán, que ha sigut l'encarregat de desenvolupar el joc i l'encarregat de presentar de manera pràctica el joc a través d'Internet. Per a jugar, és necessari desplaçar-se a cada municipi per a realitzar-lo.

En eixe sentit, el departament de Turisme ha desenvolupat un projecte denominat ‘Camp de Morvedre, viu l'aventura en primera fila’, en el qual s'han plantejat tres gimcanes que giren al voltant de tres temàtiques diferents: el Sant Greal, els Pirates del Mediterrani i el Camí del Cid. Els visitants han de seguir unes pistes per a visitar la comarca i els seus pobles i buscar uns codis QR que estan distribuïts pels municipis. Cada QR tindrà un senzill joc que els donarà accés a un número en completar-lo. Quan aconseguisquen conéixer els sis números de cada ruta podran obtindre un diploma personalitzat.

Gersón Beltrán, de l'empresa Play & Go Experiences creadora del joc, ha explicat que: «Són tres xicotetes aventures molt interessants perquè permeten conéixer tota una comarca sencera. És l'excusa perfecta perquè la gent descobrisca d'una forma diferent, divertida i lúdica el Camp de Morvedre. Per això, es tracta de tres rutes emblemàtiques de la comarca, en la qual hem distribuït a tots els municipis de manera equitativa i que, al final, totes acaben a Sagunt com a ens vertebrador de les 16 localitats. Els usuaris realitzaran una interacció offline i en línia, ja que es jugarà tant en físic com a través d'Internet».

Per a jugar i endinsar-te en estes tres aventures, és necessari entrar en la web Morvedre Turisme, dins de l'apartat ‘què fer’ i entrar en la secció ‘gimcana’. Si s'aconseguix trobar tots els QR i, per tant, guanyar el joc, en acabar t'obsequien amb un diploma.

Cal destacar que el Camp de Morvedre és una comarca valenciana inclosa en el Camí del Cid en la conquesta de València i que inclou la localitat històrica de Murviedro (Sagunt), on es troba l'Oficina de Turisme com a punt de referència.

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que este tipus d'iniciatives són molt positives tant en l’àmbit turístic com econòmic: «Jo crec que este tipus d'iniciatives van dirigides al turisme familiar i pretenen també que entre tots i totes coneguem la nostra comarca. Moltes vegades parlem amb gent del Port que mai ha pujat al castell o gent de Sagunt que mai ha visitat l'Alt Forn, si això ho apliquem a la perspectiva comarcal, ens trobem amb gent que mai ha anat a Torres Torres o a Quart de les Valls. Per això esta perspectiva també ens permet a nosaltres, com a persones habitants d'esta comarca, conéixer millor tots els recursos que existixen perquè nosaltres al final també serem els millors prescriptors a l'hora de poder parlar de la nostra comarca».

En el cas de la gimcana del Camí del Cid es convida els aventurers a descobrir alguns dels llocs del Camp de Morvedre en els quals va estar el Cid Campeador. S'han distribuït QR de manera equitativa amb uns altres de la Ruta del Sant Greal. Els municipis inclosos són Algar del Palància, Alfara de la Baronia, Segart, Petrés, Benavites, Benifairó de les Valls, Quart de les Valls, Faura, Quartell i Sagunt. A més, en cada minijoc s'inclouen alguns textos que conviden a conéixer el personatge i les seues aventures.

Pujar