elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs defensa aprofitar el potencial del port de Sagunt com a garantia de competitivitat per a la Comunitat Valenciana

Síndica de Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino
Síndica de Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino
  • Ruth Merino visita el Camp de Morvedre al costat de representants de Cs i demana apostar per projectes "clau i fonamentals per al desenvolupament de tota la província"

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha visitat la localitat de Sagunt, des d'on ha reivindicat el paper “fonamental d'una infraestructura” com el port del municipi i ha defensat “aprofitar tot el potencial que ens ofereix com a garantia de competitivitat per a l'economia i desenvolupament de la Comunitat Valenciana”.

Merino, que s'ha reunit amb representants del port acompanyada pel portaveu de Cs a Sagunt, Salvador Montesinos i per la portaveu de Cs en la Diputació de València, Rocío Gil, ha posat en valor les inversions que des dels Pressupostos Generals de l'Estat es destinaran a la connexió de l'àrea portuària amb la pròpia localitat, però ha recordat que “no és suficient, perquè s'han deixat fóra projectes igualment importants per a Sagunt i per a tota la província de València”.

A la trobada també han assistit la portaveu adjunta de la formació en Les Corts, Mamen Peris, el diputat provincial Jesús Gimeno i el portaveu a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

Per part seua, Montesinos, ha advertit que “la V-21 i la V-30 estan més que congestionades sense que es concrete què passa amb l'accés Nord”. “Cap de les tres administracions ha donat respostes clares”, ha criticat l'edil, al mateix temps que ha defensat que “urgeix el projecte perquè la nova configuració del moll consumirà milions de tones de recursos naturals, que molts camions hauran de descarregar en el port i que s'uniran als 6.000 que ja treballen allí actualment, i que es duplicaran quan la terminal estiga acabada”.

Finalment, Gil ha destacat “la importància del trànsit marítim per a impulsar l'economia i la competitivitat de la província de València”. Per això, ha esgrimit, “Cs aplaudeix i defensa les millores en els nostres ports”. “Concretament, les millores del Port de Sagunt s'orientaran cap al trànsit de vehicles, productes siderúrgics, granel líquid i el transport marítim de curta distància”, ha detallat Gil, qui ha subratllat “l'impacte positiu de les millores a Sagunt i el Camp de Morvedre”.

Pujar