31 de maig de 2020 31/5/20

Costes prepara una actuació imminent per a retirar grava a la platja d’Almardà

Costes prepara una actuació imminent per a retirar grava a la platja d’Almardà - (foto 1)
  • També té previst reforçar el cordó dunar entre la mar i la llacuna de la Marjal dels Moros. Per a l’alcalde és una bona noticia, però reivindica el projecte global per a les platges del nord del terme municipal

Les demarcacions de Costes de València i Castelló retiraran de manera imminent uns 30.000 m3 de grava de la platja d’Almardà. És una intervenció conjunta per la qual la Demarcació de Costes de Castelló en retirarà al voltant de 20.000 i la de València, al voltant de 10.000. A més, Costes també ha confirmat que traslladarà grava i arena de la zona de l’espigó de Puçol per a reforçar el cordó que hi ha entre la llacuna de la Marjal dels Moros i la mar.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha mostrat la seua satisfacció per esta noticia però manté un to reivindicatiu esperant una solució definitiva: «És una bona noticia, però continuem esperant eixe projecte que se suposa que ens han de presentar amb l’actuació global en les platges del nord de Sagunt (Almardà, Corinto i Malva-rosa) i que està per arribar». Darío Moreno ha recordat que és una actuació molt necessària per solucionar, entre d’altres, el problema de l’escaló que s’ha format a vora mar, però ha insistit en la solución definitiva: «És una alegría, però continuarem pressionant perquè esperem molt més. Esperem eixe projecte en el menor temps possible i després la licitació de les obres corresponents per a assegurar que la nostra platja siga una platja viable a llarg termini, sostenible; una platja d'arena i on sobretot es garantisca la seguretat dels seus usuaris».

Amb l’actuació a la platja d’Almardà, es tracta de millorar la situació d’este paratge i posibilitar l’accés als banyistes, ja que la quantitat de grava existent ho dificulta molt. D’esta manera, l’Ajuntament de Sagunt i Costes donen resposta a les peticions veïnals i esperen que la platja presente millors condicions ara que s’acosten les temporades de Setmana Santa i estiu.

Este moviment de retirada de graves implicarà un augment del trànsit de camions, la qual cosa provocarà molèsties entre el veïnat i per este motiu l’alcalde informa i demana comprensió.

Pujar